Feljelentették a salgótarjáni mozi üzemeltetőit

2008.04.29. 13:58
A salgótarjáni Apolló mozit önkényesen foglalta vissza a helyi önkormányzat vagyonkezelője, a Salgó Vagyon Kft..

Az önkormányzat ugyanis nem tudott kapcsolatba lépni az épület egykori bérlőjével, akinek a szerződése januárban lejárt, és aki 15 millió forintos kárt okozott a tavaly 110 milliós állami támogatással rendehozott épületben.

Az okozott kár miatt a Salgó Vagyon rendőrségi feljelentést tesz: az épületben az összes radiátor hiányzik, valamennyit levágták, csaptelepek tűntek el, leszaggatták a hangdobozokat, elvitték a vetítőgép alkatrészeit, több helyen megbontották a falat. Az önkormányzat tőkeerős befektetőt keres, hogy pályázati úton hasznosítsa az Apolló mozit, de december 31-éig maga működteti, közölte Székyné Sztrémi Melinda polgármester.

Az épületet ideiglenesen el is záró bérlő, a Bjó Kft. tevékenységi körében a szarvasmarha-tenyésztéstől a tésztafélék gyártásáig számos működési ág szerepel, de mozgóképvetítés nem. A Bjó-val januárban azért bontottak szerződést, mert amellett, hogy akkor már nem működött a mozi, az ígért fejlesztéseket sem végezte el, és másfél millió forintos bérleti díj- és rezsitartozást halmozott fel.