Hollywoodban újraforgatja filmjét Sas Tamás

2004.10.20. 19:37
Los Angelesben közel hárommillió dollárból még egyszer leforgatja Sas Tamás a Szerelemtől sújtva című kamaradrámáját, aminek eredeti, magyar változata a rendező szerint "mellbevágó" sikert aratott az utóbbi fél évben a tengerentúlon. Az egyik főszerepet csak azért nem Tom Cruise játssza, mert őt Sas nem kedveli.
"Valamivel hárommillió dollár alatt lesz a film költsége, de ebbe beleszámították a promóciót is - mondta Sas Tamás az Indexnek a húszmillió forintos filmjének, a Szerelemtől sújtvának újraforgatási költségeiről. - A forgatás november 29-én kezdődik Los Angelesben. Az egész stáb amerikai lesz, kivéve engem, Lajos Tamás operatőrt, Szekeres Dénes koproducert" - sorolta a rendező, akit a Shure Stúdióban, a Sóska, sültkrumpli című színdarabján értünk el.

"Nem, nem Tom Cruise lesz, Cruise-t nem kedvelem - mondta a pár perces szerepről, ami az eredeti változatban Máté Gáboré volt. - De ugyanilyen, A-kategóriás, komoly világsztárral tárgyalunk, csak amíg nem írta alá a szerződést, nem árulhatom el a nevét" - tette hozzá.

A főszereplő Kovács Patrícia szerepét pedig egy "huszonhárom éves, nem világsztár, de szép és tehetséges amerikai színésznő kapja", akinek szintén nem árulhatta el a nevét a rendező.

Mellbevágó fogadtatás

Sas Tamás néhány dolgot azért elmondhatott: "A filmet gyártó Tivoli Film tulajdonosával, Szekeressel döntöttünk úgy, hogy Amerikában is próbálkozunk a film forgalmazásával, majd a Los Angeles-i magyar filmhét után a Tivoli Film bérelt egy művészmozit, ahol a fesztivál után egy hétig vetítette a filmet " - magyarázta a kamarafilm itthoni gyér fogadtatását követő eseményekről.

"Mellbevágóan jó kritikákat kaptunk a Los Angeles Timestól - folytatta -, így roadshow-n a filmet más városok moziprogramjaira is elvittük. Fél év után jelentkezett egy amerikai producer, aki felajánlotta ezt a lehetőséget; amivel élek, és tíz nap múlva indulok a film előkészítése miatt Los Angelesbe."

Az angol nyelvű változathoz Sas Tamás már lefordította és átírta a saját forgatókönyvét. A lány és nevelőapja titkos szerelmi viszonyának története Malibun játszódik majd. "Így megváltozik a környezet szociális háttere is, a lány szomszédja például nem egy proletár asszony lesz, a szülei nem autóbalesetben halnak meg, és nem egyházi intézetben nevelkedik" - árulta el a rendező.

Az új produkciót a Paramount forgalmazza majd kétszáz moziban.