Indy nélkül is kaszál Shia LaBeouf

2008.09.29. 14:34
Shia LaBeouf thrillere utasította maga mögé Richard Gere romantikus filmjét az amerikai toplistán. A hét meglepetését egy tűzoltós katolikus dráma hozta, Spike Lee filmje bukott.

Shia LaBeouf összeesküvéses thrillere, a Sasszem nyerte a nézettségi versenyt amerikában. A film, amiben a Disturbia után megint D.J. Caruso rendezte a fiatal színészt, 29,2 millió dollárt hozott. A Sasszem LaBeouf első filmje az Indiana Jones 4 óta, és már az itthoni mozik is játsszák. Richard Gere-nek már csak a második hely jutott a Nights in Rodanthe című romantikus filmmel, ami 13,6 millió dollárral nyitotta az első hétvégéjét.

A katolikus dráma kasszát robbantott

A hét meglepetését a félmillióból forgatott Fireproof című katolikus dráma 6,5 milliós bevétele hozta. A filmben egy tűzoltó isten segítségével mentené meg a házasságát, és a georgai babtista egyház nonprofit stúdiójában, a Sherwood Picturesnél forgatták. A dráma sikere azért is váratlan, mert a Passó nyomán készült vallásos filmek ritkán teljesítettek jól. A Steve Carell-es Evan, a minden6ó például nagyott bukott: a tavalyi bemutató óta a 175 milliós költségvetéshez képest még mindig csak 173 milliót hozott.

Leszerepelt viszont Spike Lee második világháborús drámája. A Miracle at St. Anna 3,5 millióval a kilencedik helyen végzett. Az első tízbe sem jutott be a Choke című film, amit A Harcosok klubja szerzőjének Cigányút című könyvéből forgattak. A vígjátékot mindössze négyszáz mozi vetítette, így 1,3 millió dollárt tudott összehozni.

Amerikai boxoffice

1. Sasszem 29,2 millió
2. Nights in Rodanthe, 13,6 millió
3. Lakeview Terrace, 7 millió
4. Fireproof, 6,5 millió
5. Burn After Reading, 6,2 millió
6. Igor, 5,5 millió
7. Righteous Kill, 3,8 millió
8. My Best Friend's Girl, 3,8 millió
9. Miracle at St. Anna, 3,5 millió
10. Tyler Perry's the Family That Preys, 3,2 millió