Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Scooby-Doo lenyomta Simpsonékat

2004.11.06. 11:04
A legendás szuperkutya, Scooby-Doo Guinness rekordot döntött: ebből a sorozatból készült a legtöbb rajzfilmes epizód, és ezzel kiütötte a Simpson családot a nyeregből - közölte a CBS amerikai televíziós csatorna.
A Simpson család korábban 335 epizóddal tartotta a csúcsot, ezt döntötte meg a Scooby-Doo sorozat 350 epizódjával. Az utolsót a Boomerang csatornán minap mutatták be Scooby-Doo Halloween címmel. A listán ezután a Tom és Jerry következik 209 résszel, a Flintstone család áll a negyedik helyen 166 epizóddal. A Disney klasszikusából, Mickey Mouse-ból csak 120 rész készült.


A Scooby-Doo sorozatot több mint 160 országban vetítik, és többmilliárdos a nézőserege. Magyarországon a Cartoon Networkon fut napi rendszerességgel, az első öt epizód pedig Scooby-Doo - Rémisztő rejtélyek címmel jelent meg dvd-n.

A szériából Freddie Prinze Jr. főszereplésével készült játékfilmek is népszerűek. A tavasszal bemutatott Scooby-Doo 2 - Szörnyek póráz nélkül például az első héten a legnézettebb premier volt az Egyesült Államokban.

Született 1969-ben

A dán dog kalandjai 1969-ben kezdődtek a Scooby Doo - hol vagy? című sorozattal, amelyet két amerikai tévécsatorna azonnal műsorra tűzött. A Scooby-Doo először ötvözte az akciót a kalanddal és vonultatott fel embereket mellékszereplőként. Az első széria egészen 1991-ig folytatódott.

"Több generáció is szórakoztatónak és félelmetesnek találja a sorozat szereplőit: Scooby-t, a kíváncsi srácokat és persze az ijesztő szellemeket és gonosztevőket is" - mondta Dan Balaam, a Boomerang csatorna igazgatója.

Frank Sinatra inspirálta

A Scooby-Doo ötlete Fred Silvermannek, a CBS műsorigazgatójának fejéből pattant ki, őt a Strangers in the Night című Frank Sinatra szám inspirálta. A dalhoz Silverman a Scooby-dooby-doo refrént találta ki.

A Hanna-Barbera stúdió eredetileg egy kissé bogaras tini csapat titokzatos kalandjait készítette el, de ez túl ijesztőnek bizonyult a szombat délelőtt tévé elé ülő gyerekek számára. Silverman úgy döntött hát, hogy átalakítja a sorozatot úgy, hogy Scooby-Doo-t teszi meg főszereplőnek, és a sorozatot inkább a vígjáték műfaj felé tereli.

15%
3990 Ft
3392 Ft
15%
3499 Ft
2975 Ft