Pucérseggű lord Hazárd megyében

2005.10.14. 13:38
Seann William Scott, az Amerikai pite nagyszájú Stiflere mindent megtesz azért, hogy a néző elfeledkezzen Stiflerről és megismerje drámai értékeit. A dráma azért még várat magára: a színész legutóbbi filmjét, A Hazárd megye lordjait a Jackass-ből ismert Johnny Knoxville-lel és a popsztár Jessica Simpsonnal forgatta. Interjú puccér seggekről és forró nacikról.

Nagy Hazárd megye lordjai-rajongó voltál a tévésorozat idején?

Seann William Scott: Imádtam gyerekkoromban, de azóta nem is láttam egy részt se. Évekig volt róla szó, hogy majd készül belőle mozi is, de nem voltam túl lelkes. Azt mondtam magamban, "atyaisten, annyi régi sorozatot filmesítettek meg mostanában és egyik se lett különösebben jó!" Aztán elküldték a forgatókönyvet és egyszerűen jó volt. A rendező, Jay Chandrasekhar személye is vonzott. Rájöttem, hogy én lehetek az a fickó, aki az autót vezeti, hogy ez a munka nagyon nagy poén lehet. A filmjeim nagy része ilyen: nem akarjuk megmenteni a világot, és nem akarunk Oscart nyerni. Popcorn-filmek - ha minden jól megy, a néző jól érzi magát másfél órán keresztül. Erről szól ez az egész, semmi másról.

Nehéz volt megállnia, hogy munka közben ne indulj be Jessica forrónacijára?

SWS: Ott voltam éppen akkor, amikor először próbálta fel a jelmezeket, Daisy Duke ruháit. Bejött, üdvözöltük egymást, én meg rögtön rákérdeztem, hogy aznap lesz-e a ruhapróbája. "Igen? Aha, hát azt hiszem a film érdekében itt kell maradnom ellenőrizni, hogy biztosan a legjobbakat választjátok-e ki".

Seann William Scott a Hazárd megye lordjaiban
Seann William Scott
a Hazárd megye lordjaiban

Arról nem is beszélve, hogy a sztori szerint unokatestvérek vagytok.

SWS: Na igen, de fogalmam sincs, pontosan miféle rokonságban állnak. Unokatestvérek, persze. De hol vannak a szülők? Leforgathatnánk a sztori drámai változatát is...

Hányszor láttad Johnny Knoxville olyan testrészeit, amit nem igazán akartál látni?

SWS: Ennyire látszik, miket vágtunk ki? Hát, a fenekét, azt láttam néhányszor. Jó sokat ficánkolt.

Hatalmas siker volt az Amerikai pite. Stifler szerepe után nem félsz a beskatulyázástól?

SWS: Veszélyes ügy, oda is figyelek rá. Amikor az első rész kijött, egyszerűen csak örültem neki, hogy a része lehettem egy sikeres filmnek, és hogy az emberek megjegyezték még a karakterem nevét is. Aztán lassan rájöttem, hogy az egész vissza is üthet. Stifler sok ajtót megnyitott előttem, de az is igaz, hogy a vígjátékokban nagyon kevés az intelligens szerep. Itt inkább az idióták domboríthatnak. Ráadásul szerintem nem is vagyok vicces - sokkal jobb vagyok drámai szerepekben.

Hogyan győzöd meg Hollywoodot arról, hogy van tehetséged a drámához is?

SWS: Nem lesz könnyű, annyi szent. De van remény: a legutóbbi filmem a Mr. Woodcock volt. Jövőre jön ki, és nem valami pornó, hanem egy családi vígjáték, ahol Billy Bob Thorntonnal és Susan Sarandonnal játszom. Az a nagyszerű benne, hogy végre nem én leszek a harsány, vicces fickó, hanem épp ellenkezőleg: csendes, visszafogott a karakterem. Billy Bob és Susan végig bolondozzák, én nem. Fontos, hogy a filmek kiválasztásánal jó döntéseket hozzak, ezen múlik az egész. Éppen most szerződtem le az Amerikai pite ötödik részéhez - csak vicceltem. Rémálmaim vannak egy újabb Amerikai pite forgatásáról.

És ha tényleg akarnak csinálni még egyet?

SWS: Már el is készült, de azt hiszem nem mutatják be a mozik, rögtön dvd-re megy. Amerikai pite 4. De a régiek közül azt hiszem csak Eddie Kaye Thomas vállalta, tudja, ő jétszotta Pault, aki az első rész végén összejön Stifler anyjával. Úgy voltam ezzel a folytatással, hogy még a fotómat se tehetik bele. Hármat csináltam, ennyi elég volt.

Nem lehet, hogy mégis az Amerikai pite Stiflere lesz az egyetlen, amire az emberek emlékezni fognak Seann William Scottra?

SWS: Kizárt. Büszke vagyok rá, de nagyon ki lennék bukva, ha az összes szerepem közül csak ez maradna meg a nézőkben. Azt hiszem, eddig csak töredékét látták annak, ami bennem van.

A Hazárd megyei lordjait október 13-ától vetítik a magyar mozik.