Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Életműdíjat kapott Sharon Stone Karlovy Varyban

2005.07.02. 23:35
Robert Redford pénteken, Sharon Stone szombaton kapott életműdíjat Karlovy Varyban. Ebből az alkalomból megtartották Jim Jarmusch Broken Flowers című filmjének világpremierjét.

Sharon Stone Életműdíjat kapott Sharon Stone szombat este a 40. nemzetközi filmfesztiválon a nyugat-csehországi Karlovy Varyban. Kelet-Európa leghíresebb filmszemléjének rendezői a Kristályglóbusz odaítélésével méltatták a hollywoodi sztár hozzájárulását a világ filmművészetéhez.

Karlovy Varyban ebből az alkalomból soron kívül levetítették Jim Jarmusch amerikai rendező Broken Flowers című filmjének legújabb változatát, amelynek egyik főszerepét Sharon Stone játssza. A film bemutatója ugyan az idei Cannes-i Filmfesztiválon volt, de Jarmusch elégedetlen volt vele, ezért úgy döntött, hogy még módosít rajta. Az új változat világpremierje szombat este volt a híres csehországi fürdővárosban.

Vadast kaptak knédlivel

Robert Redford már péntek este, a fesztivál nyitónapján megkapta életműdíját. Václav Havel, cseh exállamfő színésznő feleségével, Dagmarral szombaton díszvacsorát adott Redford és Stone tiszteletére Karlovy Vary luxusszállodájában, a Puppban. Havelék és a vendégek kérésére kizárólag tipikus cseh ételeket szolgáltak fel. A főmenü vadas marhahús volt knédlivel és áfonyával.

"Nekem ez a kedvenc ételem. Ha hazajövök, ezt sosem hagyom ki" - mondta újságíróknak Madeleine Albright, az Egyesült Államok cseh származású egykori külügyminisztere, aki jelentősen közreműködött abban, hogy a két sztár Karlovy Varyba látogasson.

Sharon Stone allergiás az áfonyára

Sharon Stone azonban kijelentette, hogy az áfonyára allergiás, ezért neki külön, áfonya nélkül tálalták a cseh konyha remekét.