A magyarok csak Shreket néznek

2007.06.19. 14:49
A Shrek 3 június 14-től hétfőig 208 ezer nézőt gyűjtött Magyarországon.

De már péntektől vasárnapig 142 891 fizető nézővel is rekordot döntött a zöld ogre kalandjainak folytatása. Ez másfélszer jobb eredmény, mint az idei csúcstartó, a Karib-tenger kalózai 3-nak az eredménye, és a Shrek 2 három évvel ezelőtti rajtját is lenyomta.

A forgalmazó jelentése szerint csütörtöktől 173 ezren látták az első hétvégén Shrek 3-at itthon, és ez Pataki Andrea, a cég sajtósa szerint: "Minden idők legjobb UIP magyarországi nyitása, minden idők legjobb magyarországi animációs nyitása, minden idők ötödik legjobb nyitása Magyarországon."

Futottak még?

Az összes többi filmbemutató bukott az elmúlt hetekben. A Grindhouse - Halálbiztos három hete annyi nézőt hozott, mint a Ponyvaregény az indulásakor. Holott akkor még nem tudtuk, kicsoda Quentin Tarantino, akinek ezen a hétvégén 2 132-en nézték csak meg új filmjét országszerte.

David Fincher a csak Budapesten húszezres nézettséggel indító filmjei után (Hetedik, a Játsz/ma és a Harcosok klubja) 3 482 fizető nézőt csábított csak mozikba Zodiákus című filmjével ezen a hétvégén. Renée Zellweger Miss Potterként 1 332 embert vonzott, és a többi, utóbbi hetekben indított film sem közelítette meg az ezres határt már a debütáláskor sem: a John Malkovich-féle Kubrick menet, az orosz Leszámolás - terror és a Velencei Filmfesztivál nagydíjas Aranykapuja le is csúszott a tizes listáról.

Friss filmek között csak a premier előtti Vaskabátok szerepel a top 10-ben 482 nézővel Budapesten. Mellette olyan hat-hét hete futó filmek vannak az elsők között, mint a Megérzés, a Pókember 3 és a Faterok motoron.