Sorstalanság-trailer - először az interneten

2005.01.06. 17:14
Ezekben a napokban vágják, fényelik, utószinkronizálják - a Sorstalanság a 36. Magyar Filmszemle zárófilmje lesz.
"Leforgatták a filmet, jelenleg a Sorstalanság utómunkálatai folynak" - nyilatkozta Ádám Bernadett, a Nobel-díjas regény filmváltozatát forgalmazó InterCom sajtófőnöke.

Ádám elmondta, az MTI-n ma megjelent hírrel ellentétben még nem készült el Koltai Lajos filmje; az elsőfilmes rendező holnap utazik Londonba, ahol az utómunkálatokat végzik. Hátravan még az anyag vágásának befejezése, a film "fényelése" - ez az az eljárás, melynek során egy film elnyeri végső színeit - , és az utószinkron.

Ma délelőtt Koltai a film támogatóinak, többek között az NKÖM (Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma) képviselőinek, hálája jeléül projektorról levetített egy, a forgalmazó által összevágott rövid összeállítást.

Még nyers

"A BETA-anyag csak nyersanyag - hangsúlyozta az InterCom sajtófőnöke -, a mai néhány perces vetítés gesztus volt a szponzorok felé. A teljes film még nem készült el; a tervek szerint jövő hét végére fejeződnek be az utómunkálatok. A film akkor még mindig csak számítógépben lesz meg - ekkor az anyag még negatív, majd ebből készül az első nagy pozitív, az első kópia, az úgynevezett nullkópia, amiről aztán a többit is másoljuk."

Ádám Bernadett bejelentette: tegnap az is eldőlt, hogy a Sorstalanság lesz a február 1-jén kezdődő 36. Magyar Filmszemle zárófilmje.

Exkluzív előzetes

A magyar mozikban már fut a Kertész Imre regényéből készült film trailere, amit most először az Index olvasói itt letölthetnek és megnézhetnek.

A film zenéje, a világhírű zeneszerző, Ennio Morricone munkája, január 13-án kerül a boltokba az EMI gondozásában.