Brad Pitt vagy Hugh Grant játssza Csányi Sándort?

2007.02.23. 17:35
Brad Pitt cége meg akarja vásárolni a Sas Tamás által készített S.O.S. Szerelem remake-jogait, állítja Neményi Ádám, producer. Az amerikaiak mellett egy ausztrál-angol produkciós csapattal is folytatnak tárgyalásokat, akik Hugh Grantet szeretnék főszereplőnek. Nemzetközi verseny indult egy magyar film forgatókönyvéért a producer elmondása szerint.

"Kaptunk egy faxot egyik nap a Plan B Entertainmenttől, amiben a Screen International beszámolójára hivatkozva megkérnek minket, hogy küldjük ki Hollywoodba a film feliratos kópiáját" - számolt be Neményi Ádám, a film producere Pitt cégének jelentkezéséről. "Bele sem merünk gondolni, hogy Brad Pitt megveszi a filmjogokat, és esetleg eljátssza Csányi Sándor vagy Fenyő Iván szerepét" - tette hozzá.

Egyelőre nincs sok bizonyíték erre: "a filmet valószínűleg a Berlini Filmfesztiválon láthatták a Screen International újságírói, akik dicsérték az S.O.S. Szerelmet. De a cikket mi nem találtuk meg." Az Index sem akadt a nyomára.

"Berlinben többen rámozdultak a filmre, komoly lehetőségeink vannak, hogy eladjuk külföldre - magyarázta még Neményi. - Berlinben azért szerették a filmet, mert ahogy mondták, végre nem az a búbánatos történet."

"Magyarország megmutatta Hollywoodnak, hogyan készítik a romantikus komédiát Sas Tamás irányításával - írja a Varitey, az egyetlen külföldi kritika, amire ráakadtunk. Valószínűleg erre gondolhattak a hivatkozáskor. - Néhány felesleges jelenet elherdálja a lendületet, de a végén ravaszul összeáll az egész." És még ugyanitt: "Csányi olyan mint egy Cary Grantbe oltott Jimmy Durante, Ullmann olyan mérsékelt mint Audrey Hepburn és egyben olyan lendületes mint Debra Messing."

Húsvétra milliós szerződés

"Az ausztrálok némi előnyben vannak, mivel velük 90 százalékban már megállapodtunk" - mondta, utalva arra, amiről a forgatás korai szakaszában is beszámoltunk , hogy az ausztrálok is megvennék a forgatókönyvet.

"Néhány tízezer dollárt kapnánk az ausztráloktól, akik angol partnereikkel együtt vennék meg a megfilmesítés jogokat, amin felül egy elég nagy százalékot kapnánk a bevételből - magyarázta Neményi. - Nálunk 1,5 millió dollárból készült a film, ők tízmillióból forgatnának. Az ausztrál-angol produkció egyébként Hugh Grantet emlegette főszereplőként". A producer szerint néhány héten belül valamelyik érdeklődővel megegyeznek: "Remélem, hogy a nyuszi hoz egy jó szerződést."

Ha valaki tehetséges

"Ez olyan, mint a sportban: ha valaki tehetséges, arra felfigyelnek Amerikában, és kihívják oda" - mondta megkeresésünkre Szurmai János az S.O.S. szerelem! forgatókönyvírója, majd hozzátette: "Ebből is látszik, hogy fényévekre vagyunk az amerikai filmgyártástól. Bárki csinál valami izgalmasat a világban, rögtön lecsapnak rá."

Mennyire kap Ön szerepet az esetleges amerikai forgatókönyv újraírásakor? "Nincs rá Magyarországon gyakorlat, de igyekszünk minél szorosabb együttműködést kialakítani" - válaszolta.