A Pókember 2 Amerika legnézettebb filmje

2004.07.02. 14:31
A film zavarba ejtő történetével bevételi rekordokat döntött. Az örmény bevételi jós szerint a lavina csak most indul.
A Pókember második része megdöbbentő érdeklődést váltott ki Amerikában. A testhez tapadó ruhában ugrándozó szuperhős minden idők legjobb nyitónapját produkálta. A rajongók egyetlen nap alatt 40,5 millió dollárért vásároltak jegyeket.

A második rész így megdöntötte a szintén frenetikus sikert produkáló nyitó fejezetet, amely 39,4 milliós napi bevétellel nyitott két évvel ezelőtt. A hivatalos elemzők szerint jó esély van rá, hogy Pókember 2 további rekordokat állít fel a július 4-i hétvégén.

Pókember 2 Az érdeklődés egyébként nem alaptalan, hiszen a második rész nem mással foglalkozik, mint egy gonosz alakkal, akinek ármánykodásait a szuperhősnek, - sok viszontagság közepette ugyan - de végül sikerül megakadályozni.

Érthető, hogy a film a három napos versenyben is jót futott, és 114.8 millió dollárral legyőzte az előző csúcstartót, a Pókember egyet. Paul Dergarabedian, az örmény ősökkel rendelkező filmbevételi analitikus szemléletesen úgy fogalmazott: Még emlékszem, mikor a 40 milliós hétvégi nyitóbevétel rekordnak számított. Ma viszont ennyit termel egy film a nyitónapon.

A fantasztikus bevétel annak tükrében különösen értékes, hogy a filmet a szokásos péntek helyett a jellegtelen szerdai napon kezdték vetíteni. "Felderítetlen területen járunk, a hét közepén, ahol rettentő számokba botlik az ember" - mondta drámai hangon az Ararátra még most is meleg szívvel gondoló szakember.

Jelentősebb szerdai bevételt eddig csak a Gyűrűk ura második epizódja könyvelhetett el, de az orkok is csak 34,5 millió dollárt hoztak.

Dergarabedian megalkuvást nem ismerve hangot adott annak a véleményének is, hogy a Pókember 2 jó eséllyel pályázik az egynapos bevételi rekordra, amelyet jelenleg a Shrek 2 tart 44.8 millió dollárral, amelyet egyébként a bemutató hétvége szombatján állított fel.

A Sony kezdetben úgy tervezte, hogy július másodikán mutatja be a filmjét, derítette ki a BBC, de végül szakavatott médiumok javaslatára bevállalták, hogy előrehozzák a premiert, így meglovagolva a július negyedikén tetőző mozilázat.

Pókember Indiában
Az 1962-ben született képregényhős az alkotók akaratából Indiában reinkarnálódik. Valódi újjászületésről van szó, az augusztustól megjelenő indiai Pókember-képregény ugyanis nem az amerikai változat egyszerű fordítása lesz.

Pókember történetében, megjelenésében és szokásaiban is alkalmazkodott a szubkontinens egymilliárdos lakosságához. Jellegzetes, testhezálló öltözékéhez az indiai férfiak szoknyaszerű ruhadarabját, a dótit viseli. A hőst a hétköznapokban nem a Peter Parkernek, hanem Pavitr Prabhakarnak hívják. A bombayi illetőségű szuperhős erejére pedig nem egy félresikerült tudományos kísérlet eredményeképpen tesz szert. Az indiai olvasók számára életszerűbb, ha a különleges képességekkel egy öreg jógi ruházza fel.