Ázsiában rekorder lett a Pókember

2007.05.02. 12:54
Az amerikai premier előtt nyolc ázsiai országban mutatták be a legújabb Pókember-filmet. Sam Raimi szuperhősmozija szinte minden ázsiai országban rekordot döntött, és a Sony hazájában, Japánban hozta a legnagyobb bevételt.

Távol-Keleten rekordokat döntött a Pókember 3., miután az amerikai premier előtt három nappal nyolc ázsiai országban debütált, jelenti a Reuters. "A harmadik rész ázsiai bevételei nagyobbak, mint amit az első két film elért" - nyilatkozta Jeff Blake, a Sony Pictures alelnöke.

A bevételi listát Japán vezeti, ahol a premier napján 3,5 millió dollárt hozott a szuperhősmozi. Dél-Koreában és Hongkongban a film minden idők legjobb nyitónapját produkálta, Hongkongban 3,4 millió, Dél-Koreában közel egymillió dollár bevétellel. Szingapúrban, Malajziában és Thaiföldön minden korábbi filmnél nagyobb napi bevételét hozott Sam Raimi legújabb rendezése, míg Tajvanban a Pókember 3. szállította az eddigi legjövedelmezőbb hétközbeni premiert.


Pókember Pekingben kínai munkással. Klikk!

A legjobb és a leghosszabb

A filmet a közönség általában jól fogadta, az IMDb-n két tizeddel több mint nyolc csillagot kapott. "Minden idők legjobb Pókember-filmje. Sötétebb a korábbiaknál, és rengeteg akciót sűrítettek bele" - ujjong az IMDb-n egy maláj néző, de lelkesedését nem minden felhasználó osztja. "Ez volt a leghosszabb két órás film, amit életemben láttam" - foglalta össze keserű élményeit a japán Uiriamu.

A Pókembert nyolc európai országban, köztük Németországban és Franciaországban is keddtől vetítik, az Egyesült Államokban a mozik péntektől játsszák. A sorozat Tobey Maguire és Kirsten Dunst főszereplésével forgatott harmadik részének hivatalos költségvetése 258 millió dollár, de a Radar információi szerint a marketingre és promócióra fordított pénzekkel együtt az összköltségvetés elérheti az eddigi maximumot, a félmilliárd dollárt. A trilógia első része 139 millióba került, és 2002-ben 821 milliót fialt, két évre rá a második epizód 200 milliós költségvetés mellett hozott 783 millió dollárt.