Steven Spielberg a Disznó-öbölről készít filmet

2005.01.03. 09:59
Márciusban kezdi forgatni a Dominikai Köztársaságban a 44 évvel ezelőtti, a kubai Disznó-öbölbeli amerikai intervencióról szóló filmjét Steven Spielberg. A film főszereplői Jack Nicholson, Al Pacino és Angelina Jolie lesznek. Valamennyien közismerten a Kuba-ellenes washingtoni embargó-politika ellenzői.
A rendező ötnapos terepszemle után választotta ki az ideális színhelyet, a karibi sziget északi részén lévő Samana-partot. A produkció már megkapta a forgatáshoz szükséges engedélyeket a dominikai kormánytól - írta az Il Messagero című olasz lap.

A film főszereplői Jack Nicholson, Al Pacino és Angelina Jolie lesznek. Valamennyien a Kuba-ellenes washingtoni embargó-politika ellenzői.

A film annak az 1200, Castro-ellenes, az amerikai hírszerző szolgálat (CIA) által kiképzett és felfegyverzett kubai menekültnek és amerikai támogatóinak történetét meséli el, akik 1961. április 17-én sikertelenül próbáltak partra szállni Kubában, hogy puccsot hajtsanak végre a forradalmi kormány ellen. A Disznó-öböl (Playa Girón) kudarca azóta is a kubai rendszer forradalmi legendáriumának fontos eleme.

Steven Spielberg 2002-ben azzal kavart nagy port, hogy együtt ebédelt Kubában Castróval, majd szót emelt az USA által Kubát sújtó, negyven éve tartó kereskedelmi embargó befejezésért.