Spielbergre dühösek a budapestiek

2005.08.31. 13:06
Steven Spielberget nem tisztelik eléggé az új filmjének helyszínt adó magyar főváros lakosai, írja a PageSix. A budapestiek a közlekedési dugók miatt berzenkednek.
A háromszoros Oscar-díjas rendezőt nem tisztelik eléggé a budapestiek, miközben új filmjét, a Münchent forgatja a városban, írja a PageSix. "Pedig ez a legnagyobb dolog, ami valaha Budapesten történt" - mondták a források szerint Spielberg emberei. "Ez igaz - írja az amerikai újság -, de csak ha leszámítják a török megszállást, az első és második világháborút, a kommunizmus összeomlását, és az európai uniós csatlakozást. "

#alt#
A PageSix beszámolója szerint a budapesti lakosokat az bosszantja, hogy közel egy hónapja, mióta Hollywood a városukba költözött, végeláthatatlan dugók keletkeztek a lezárt forgatási helyszínek miatt és hogy nagyon rövid figyelmeztetés után elszállítják a járműveiket, ha a forgatás útjában állnak.

A budapestiek a forgatás szigorú szabályain túl - a PageSix szerint - az amerikaiak arrogáns viselkedésén is meghökkentek, azon, hogy elvárják, hogy megtisztelve érezzék magukat, mert Spielberg a fővárosukat választotta forgatási helyszínül.

Jelenleg a Madách teret alakítják át a forgatáshoz, hogy a szeptember 3.-ai és 4.-ei éjszakai felvételekre készüljenek. A budapesti rendőr-főkapitányság korábbi közleménye szerint a további, szeptember közepéig tartó forgatások és útlezárások érintik még a Szabadság teret, a Műegyetem rakpartot, a Király utcát, a Stefánia utat és a Nyugati teret. A budapesti helyszínekért összesen 20 millió forintot fizetett az amerikai produkció a fővárosnak.