Szilvia
5 °C
16 °C

Nagy Marci a Sorstalanság főszereplője

2004.07.03. 10:57
Véget ért a titkolózás. Kertész Imre Sorstalanság című filmjének forgatása véget ért, most már megtudhatja a nyilvánosság is, hogy ki kapta Köves Gyuri szerepét. A Népszabadság riportot közölt a tizenhárom éves Nagy Marciról, akinek a forgatás miatt "pótvizsgán" kell befejeznie a hetedik osztályt.
Nagy Marcell, aki az iskolában a második félévet magántanulóként és részben Köves Gyuriként a kamera előtt töltötte, a Népszabadságnak elmondta, "a három hónapos forgatási szünet alatt egyetlen percig sem hittem, hogy nem fejezzük be a Sorstalanságot". Mint mondja, Koltai Lajos tartotta benne a lelket, akivel különleges lelki kapcsolatba került. Érezte a rendező megnyugtató kisugárzását, ami aztán a forgatáson nagy biztonságot jelentett számára.

Tekintse meg képeinket!
Marci, visszaemlékezve a forgatásra, elmondta, hogy többször szorongott egy-egy jelenetnél, például annál, amikor a történetbeli Citrom Bandi - a fiú lágertársa - rákiabál, miért nem fürdik meg. Vagy amikor búcsúzik filmbeli, munkaszolgálatra induló apjától. "Sírnom kellett" - mondja. "Ezt többször fölvettük, és kétszer igazából sírtam is".

"Sajnos, nem érzem sikerültnek minden jelenetemet. Három olyat említhetnék, amelyet jobban is megcsinálhattam volna" - mondja a Népszabadság újságírójának, de részleteket nem említ. A rendező, Koltai Lajos nem osztja Marci aggályait.

Marci családjában a felmenőket nem érintette a holokauszt. Szülei korábban olvasták Kertész Sorstalanságát, tudták, hogy fiuk mire vállalkozik. Ő a színészválogatás idején vette kézbe a regényt, aztán letöltötte az internetről a forgatókönyvet is. Szerinte Köves Gyuri hiszékeny volt és naiv, jóhiszeműen szemlélődve került bele az akkori borzalmakba. Marci úgy tartja, a mai gyerekek eleve gyanakvóbbak egymás és a felnőttek iránt, és ez nagy különbség.

Ahogy a nyilvánosság előtt, úgy Marci előtt is sokáig titkolták, hogy ő lesz a regényhős megszemélyesítője - írja a napilap. Volt már statiszta reklámfilmekben, videoklippekben, Földessy Margit kreatív stúdiójába is jár. Tavaly június 6-án dőlt el, hogy Marci a kiválasztott, de ő csak november végén tudta meg.

Mint mondja, most már örül, hogy volt az a három hónapos szünet, mert így jobban el tudta játszani a szerepet. A forgatáson egy digitális fényképezőgépet kapott ajándékba és rendszeresen archíválta az ott történteket. Most már minden vágya, hogy operatőr lehessen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?