Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Oliver Stone Chávezről forgat?

2006.05.24. 15:56
Hugo Chávez bejelentette, hogy Oliver Stone filmet forgat az ellene irányuló merényletről. Az amerikai tisztviselők visszautasítják a venezuelai elnök állítását, hogy ők álltak volna a puccs mögött, adta hírül a The Guardian. Oliver Stone pedig a filmről nem tud.
Chávez állítása szerint az Oscar-díjas Oliver Stone-nal és egy angol producerrel, John Dalyvel állt össze, hogy a 2002-es ellene irányuló merénylet kísérletéről filmet készítsenek. Tény, hogy az amerikai rendező jártas a hasonló témájú filmekben, hiszen ő rendezte a JFK-t is, amelyben a Kennedy gyilkosság után nyomozott Kevin Costner, ráadásul Dél-Amerika politikailag érzékenyen érinti Stone-t: 2003-ban rendezte a Comandante című dokumentumfilmet a Fidel Castro kubai elnökkel történt találkozásáról.

A politikusok és a disszidens katonai tisztviselők szövetsége átvette a hatalmat 2002 áprilisában Venezuelában, Chávez két napig küzdött velük, majd visszanyerte hatalmát. Chávez az amerikai kormányt vádolta a puccs megszervezésével, amit ők tagadnak.

Stone és Daly pedig a megjelent híreket tagadja: "Csak szóbeszéd, hogy filmet rendezek a 2002-es venezuelai puccsról" - nyilatkozta az AP-nek az amerikai rendező.