Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Oliver Stone aknára lépett

2006.09.07. 16:06
Oiver Stone a vitatott World Trade Center című filmje után folytatná a szeptember 11-i tragédia filmes feldolgozását, adta hírül a Guardian.

"Túl nagy téma 9/11 ahhoz, hogy egyetlen filmben fel lehessen dolgozni"- mondta a rendező a Brit Filmakadémián tartott előadásában, szerinte ugyanis megszámlálhatatlanul sok történet van még, amit el kell beszélni a terroristatámadásról. A WTC két rendőrről szól, akik az életüket kockáztatták azért, hogy minél több sebesültet kimenekítsenek a romba dőlt ikertoronyból.


Michael Pena és Nicolas Cage

"9/11 hatalmas sokk volt. Azt hiszem, egy másik filmem alapját is szolgáltatja majd ez a tragédia"- mondta Stone a közönségnek, akinek a filmjét hangosan ünnepelték Amerikában. A rendező annyit árult el a folytatásról, hogy "az alapoknál kell kezdeni, ezzel a két emberrel a középpontban".

Lelkisegély

Stone bevallotta, hogy a film témáját nagyon óvatosan kezelte, mivel szerinte "ez egy igazi taposóakna". A rendező elmondta, "az előkészületek során találkoztunk túlélőkkel és tűzoltókkal, akik mindent elmondtak. Nagyon érzékenyen kellett hozzáállni, hiszen rengetegen meghaltak". Hozzátette, hogy ezzel akart a New York-i embereknek segíteni, mivel a tragédia politikai témává vált. "9/11-ből politikai eseményt csináltak, így elfelejtkeztünk arról, milyen hatást tett az emberek lelkére"- mondta Stone.

A rendező 1,3 millió dollárt adományozott a szeptember 11-i tragédia áldozatainak. Stone a WTC nyitó hétvégéjének jegybevételéből 5 százalékot erre fordított jótékonysági célra, bár korábban a Reuters 10 százalékról számolt be.