Győzike megy csak Cannes-ba?

2007.12.08. 08:06
Desiré Dubounet transzvesztita előadóművész az egyik producere a Magyarországon forgó The Story of... című angol filmnek. A vígjátékban Oroszlán Szonja és Kamarás Iván is szerepelt volna, de visszaléptek a sajtós szerint. Pedig a magyar producer pont a hazai színészeket futtatta. Volna.

A celebek és a színészek békésen megférnek egymással a The Story of...-ban, aminek a címéből a Fuck nevű együttes nevét cenzúrázták ki tapintatosan. Az angol film a Róma című HBO-sorozat egyik szereplőjével, Lee Boardmannal, Győzikével, a vivás Sári Évivel és az angol Big Brother hetedik szériájának tikkelő nyertesével forog Budapesten. A zenés vígjáték rendezője James Abadi, aki a magyar sajtós szerint az angol Big Brother rendezője, de az IMDb és a Variety is elsőfilmesként jegyzi.

A Fuck együttes. Klikk!

"Ez egy teljesen Guy Ritchie-s film angol humorral, az angol popipart pécézi ki" - jellemezte a produkciót a magyar producer, Desiré Dubounet nevében a sajtósa, Krakter Zsolt, mert az előadóművész személyesen nem ért rá. Majd össze is foglalta helyette a sztorit:" Egy pozitív zenei ügynök meg akarja szívatni a negatív ügynököt, és felbérli a világ legrosszabb együttesét, a Fuckot. Egy nap alatt világhírű lesz a dolog, annyira, hogy Bin Laden ezt akarja különböző követelései mellé. Együttes viszont nincsen, akkor még." A magyar producer különben szerepel is a filmben meditáló guruként és a Fuck nevű együttes tagjaként.

Oroszlán Szonja és Kamarás Iván kilépett

Korábban Oroszlán Szonjára és Kamarás Ivánra is számítottak a casting után (az IMDb stáblistáján szombatig szerepelt a nevük), de a Hellboy 2-t is megjárt színészek azóta, hogy Győzike csatlakozása nyilvánosságra került, meggondolták magukat, mondta a sajtós. "Szonja azzal a diplomatikus indokkal mondta vissza, hogy besűrűsödött a programja. Már aznap megtalálta a stáb az utódját, egy kanadai színésznőt."

Kamarás Iván meg Czapkó Antallal szerepelt volna egy jelenetben, aki a Csak szexben játszotta a török éttermes fiút. A színész hivatalos indok szerint azért lépett ki, mert nem tudtak időpontot egyeztetni.

Győzike különben mindössze egy mondatot és egy jelenetet kapott, amiben a Fuck együttes koncertjét zavarja meg egy bekiabálással. "Mivel a filmben szerepel az angol Győzike, aki a Big Brother legújabb szériáját megnyerte, az angol és a magyar produceri kör számára egyértelmű volt, hogy a magyar párját is bele kell tenni" - indokolták a választást.

Győzike egy bulis, bekiabálós fickó. Klikk!

Cannes-ban tartanák a premiert

"Az orvosi műszereimmel járom a világot, és egy londoni konferencián akadtam össze a rendezővel - üzente meg nekünk Desiré, hogy került a képbe. - Mikor kiderült, hogy negyven éve zenélek, felkért az egyik kulcsfigurának. Én üzleti szempontból is szerettem volna beszállni, ezt viszont csak úgy vállaltam, ha itt forog Magyarországon, és a magyar színészek is megmutathatják magukat benne. Meg itthon olcsóbb is a film elkészítése."

A The Story of... költségvetése 4 millió dollár, azaz 687 millió forint, a forgatást december 15-én fejezik be. A stáb itthon az Üllői úton bérel helyet egy irodaházban, ahol 3000 négyzetméteren rendeztek be díszleteket. Emellett több külső helyszínen is forgatnak, szerdán például a Campona tropikáriumában, de jártak már a Millenárison, és egy székesfehérvári temetőben is. "A film márciusra elkészül, az első számú premierje Cannes-ban lesz, és ott akarják indítani versenyben" - tette hozzá a sajtós. Ezen elsőre elcsodálkoztunk, de Cannes-ban akár a hivatalos programmal párhuzamosan is szervezhetnek vetítést a filmpiacon.