Kevin Spacey az új Lex Luthor

2005.03.23. 17:11
Augusztustól forgatják az új Superman filmet, amiben Kevin Spacey lesz Lex Luthor, Clark Kent ősi ellensége - hozta nyilvánosságra a Warner Bros. Pictures.
Az Oscar-díjas Kevin Spacey lesz a film egyetlen neves színésze, derült ki a gyártó Warner Bros sajtóközleményéből. Talán a Lois Lane-t alakító Kate Bosworth neve lehet még ismerős, aki Kevin Spacey oldalán játszott a Beyond the Sea című filmben. A Supermant és Clark Kent megszemélyesítő Brandon Routh teljesen ismeretlen a mozinézők számára, hiszen arcát eddig csak néhány tévés produkcióban láthatták, többek között feltűnt egy rész erejéig a nálunk is vetített Szívek Szállodája című tévésorozatban. Singer szándékosan keresett egy kevéssé közismert figurát.

Az új Superman film forgatása augusztusban kezdődik, aminek érdekessége, hogy nem egy átlagos Superman történetnek szánja Bryan Singer rendező: "Ez a rész több lesz egy egyszerű remake-nél. A történet középpontjában a több éves távollét után visszatérő szuperhős áll." Kérdés, hogy milyen ürüggyel csalják vissza a film alkotói Supermant napjaink világába, aki annak idején végleg elhagyta kegyetlen világunkat, mert a készítők semmit sem árultak el a visszatérés történetéről.

Jeff Robinov gyártásvezető elmondása szerint, Bryan Singer rendezővel egy olyan sztorit kerestek, ami felvillanyozza a közönséget, és jól illeszkedik ahhoz a gazdag mitológiához, ami Supermant övezi, amitől ő minden idők legnépszerűbb és legérdekesebb szuperhőse.