Ágnes
-1 °C
2 °C

Tévésorozat készül a Star Warsból

2005.04.26. 13:45
George Lucas A sith-ek bosszúja után sem áll le, és 2007-re elkészít egy, a Csillagok háborúja univerzumában játszódó minisorozatot az HBO-nak.
A Csillagok háborúja folytatódik, igaz, csak a tévében. George Lucas rendező ezzel a jó hírrel lepte meg a világszerte igen népszerű alkotás-sor rajongóit, akik attól tartottak, hogy a III. Epizóddal végképp befejeződik kedvenc sorozatuk.

Lucas a hétvégén a Csillagok háborújának mintegy harmincezer rajongója előtt Indianapolisban bejelentette: vállalta, hogy az HBO-nál félórás részekből álló rajzfilm-sorozatot és tévéfilm-sorozatot indít.

A csillagháborús sorozat állítólag valóban utolsó, A III. epizód - A sith-ek bosszúja című mozifilm-részét május 19-én mutatják be az Egyesült Államokban.

Lucas a csillagháborús tévésorozatot háromdimenziós kivitelben akarja elkészíteni, és az első rész bemutatóját 2007-re, vagyis csillagháborús saga 1977-es kezdetének 30. évfordulójára ígéri. A sorozat forgatási munkái jövőre kezdődnek. A rendező Indianapolisban elmondta: csak az indítást vállalja magára, utána más projektekkel kíván foglalkozni. George Lucas egyébként már a III: Epizód munkálatai alatt is részt vett egy Star Wars-rajzfilm készítésében. A sorozat első két szériája tíz-tíz rövid, öt perces epizódból áll, és már megjelent DVD-n az Egyesült Államokban, nagy sikerrel sugározták a televíziós csatornák, ráadásul Emmy-díjat kapott tavaly különleges vizuális világáért az animációs film kategóriában.

A harmadik széria már csak öt részes, de azok egyenként tizenkét percesek, és egyetlen összefüggő kalandot mesélnek el, így a rajzfilmben többek közt láthatjuk Anakin Skywalker és Obi-Wan Kenobi barátságának kibontakozását és azt, ahogy a droidsereg elfoglalja a Köztársaság fővárosát, és foglyul ejti a Galaktikus Szenátus vezetőjét. A sorozat részeit árpilis 25-től este hét órás kezdettel sugározza a Cartoon Network magyar szinkronnal.

A sorozatot egyébként a Dexter laboratóriuma és a Samurai Jack című kultikus rajzfilmeket is jegyző, orosz származású Genndy Tartakovsky készítette George Lucas felkérésére.