Jenő
-3 °C
6 °C

Itt a Dobó Katával készült 56-os film előzetese

2006.07.17. 15:55
Andy Vajna új filmje, a Szabadság, szerelem a vágási munkálatainak utolsó szakaszába ért. A Dobó Kata és Fenyő Iván főszereplésével készült 56-os mozi előzetesét interneten elsőként az Index olvasói tekinthetik meg: itt.
A munkák az előzetes tervek szerint haladnak, közölte Ádám Bernadett, a forgalmazó Intercom sajtófőnöke a film jelenlegi állásáról. A képvágást július végén fejezik be, augusztusban indul az utószinkron, a kép és hang végleges keverése pedig szeptemberben lesz Londonban. A sajtófőnök hozzátette, hogy jelenleg két vágó, két asszisztens és a producer dolgozik a forradalom idején játszódó filmen. A film zenéjét Nick Glennie Smith szerzi, aki többek A Karib-tenger kalózai és A Da Vinci-kód zenei anyagán is dolgozott. A díszbemutató a tervek szerint a forradalom kitörésének ötvenedik évfordulóján, október 23-án lesz.


Goda Kriszta és Csányi a forgatáson
Klikk a képre!
A 700 statisztát felvonultató, 23 helyszínen játszódó alkotás valamivel több mint két hónapos forgatása május elején fejeződött be. A magyar-angol koprodukcióban készülő Szabadság, szerelem rendezője Goda Krisztina, producere a magyar származású amerikai filmes, Andrew G. Vajna. A főszerepet, a magyar vízilabdaválogatott játékosát Fenyő Iván, a műegyetemista forradalmár szerelmét Dobó Kata játssza, míg barátjukat Csányi Sándor alakítja.

A film különleges emléket készül állítani az 1956-es forradalomnak. A történet 56 októberében-novemberében játszódik párhuzamosan Budapesten és a melbourne-i olimpián. Az 1956-os világjátékok elődöntőjében, december 6-án a magyar vízilabda-válogatott a szovjet csapattal játszott, a magyarok 4:0-ás győzelmet arattak. Az indulatokban bővelkedő meccs végén Zádor Ervin súlyosnak látszó sérülést szerzett, az egyik szovjet játékos ütésétől a homlokán eleredő vér vörösre festette a medencét. A rendkívüli mérkőzés híre és az arról készült fotók bejárták a világsajtót.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?