Itt a Dobó Katával készült 56-os film előzetese

2006.07.17. 15:55
Andy Vajna új filmje, a Szabadság, szerelem a vágási munkálatainak utolsó szakaszába ért. A Dobó Kata és Fenyő Iván főszereplésével készült 56-os mozi előzetesét interneten elsőként az Index olvasói tekinthetik meg: itt.
A munkák az előzetes tervek szerint haladnak, közölte Ádám Bernadett, a forgalmazó Intercom sajtófőnöke a film jelenlegi állásáról. A képvágást július végén fejezik be, augusztusban indul az utószinkron, a kép és hang végleges keverése pedig szeptemberben lesz Londonban. A sajtófőnök hozzátette, hogy jelenleg két vágó, két asszisztens és a producer dolgozik a forradalom idején játszódó filmen. A film zenéjét Nick Glennie Smith szerzi, aki többek A Karib-tenger kalózai és A Da Vinci-kód zenei anyagán is dolgozott. A díszbemutató a tervek szerint a forradalom kitörésének ötvenedik évfordulóján, október 23-án lesz.


Goda Kriszta és Csányi a forgatáson
Klikk a képre!
A 700 statisztát felvonultató, 23 helyszínen játszódó alkotás valamivel több mint két hónapos forgatása május elején fejeződött be. A magyar-angol koprodukcióban készülő Szabadság, szerelem rendezője Goda Krisztina, producere a magyar származású amerikai filmes, Andrew G. Vajna. A főszerepet, a magyar vízilabdaválogatott játékosát Fenyő Iván, a műegyetemista forradalmár szerelmét Dobó Kata játssza, míg barátjukat Csányi Sándor alakítja.

A film különleges emléket készül állítani az 1956-es forradalomnak. A történet 56 októberében-novemberében játszódik párhuzamosan Budapesten és a melbourne-i olimpián. Az 1956-os világjátékok elődöntőjében, december 6-án a magyar vízilabda-válogatott a szovjet csapattal játszott, a magyarok 4:0-ás győzelmet arattak. Az indulatokban bővelkedő meccs végén Zádor Ervin súlyosnak látszó sérülést szerzett, az egyik szovjet játékos ütésétől a homlokán eleredő vér vörösre festette a medencét. A rendkívüli mérkőzés híre és az arról készült fotók bejárták a világsajtót.