Leégett a Rokonok

2005.07.25. 07:39
"Egy díszletelem kigyulladt hétvégén a műteremben. A szakemberek órákig keresték, hogy mi ég" - tájékoztatta Gréczy Zsolt, a Rokonok sajtófőnöke az Indexet.
Szabó István július 1-én kezdte el forgatni Móricz Zsigmond Rokonok című regényének adaptációját, magyar pénzből, magyar színészekkel, Budapesten, főleg műtermi jelenetekkel. A forgatás eddig az előzetes tervek szerint haladt, szombaton azonban meggyulladt a díszlet.

#alt#
Tóth Ildikó, Koltai Lajos és Szabó István
"A Kopjáss család lakásában készültünk Csányi Sándor és a feleségét alakító Tóth Ildikó közös jelenetére, amikor egy díszletelem zárlatot okozott és kigyulladt" - magyarázta a sajtófőnök.

A szakemberek csak lassan tudták kideríteni, hogy pontosan mi ég, addig is a "bűz és a füst miatt" órákig állt a forgatás. Végül sikerült eloltani a tüzet. Az elmaradt műtermi jeleneteket pedig hétfőn pótolják.

Szombaton a magyar stáb két nemzetközi hírű színésze éppen nem volt jelen, tette még hozzá Gréczy. Jirí Menzel addigra már végzett az alakításával és a Nyikita Mihalkov-filmekben ismertté vált Oleg Tabakov pedig csak hétfőn csatlakozik a stábhoz. A forgatás egyébként szeptember elejéig tart.

Szabó István rendezővel 1979-ben, az Oscar-díjra jelölt Bizalom című filmjének forgatásán történt hasonló eset, akkor Bánsági Ildikó ágyjelenete közben gyulladt meg Koltai Lajos operatőr feje felett a díszlet.