Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

A japánok is megvették 56-ot

2006.11.22. 12:11
Andy Vajna producer és Goda Krisztina rendező filmje A Szabadság, szerelem nemcsak itthon, de már világszerte is sikeres.

Ezt a trailert nézik kint
Jobb-klikk és mentés (65Mbyte)

A hazai mozinézők száma az október 23-ai debütálás óta már meghaladta 345 ezret, ami a forgalmazó InterCom munkatársa szerint az 56-os történet töretelen nézettségét jelzi, hiszen a megszokott gyakorlattal ellentétben a bemutatót követő negyedik hétben sem csökkent a film látogatottsága.

Viszont a film azokban az országokban is számíthat a sikerre, ahol sokkal kevesebbet, vagy talán semmit sem tudnak az ötven évvel ezelőtti forradalomról. A nemzetközi pályáját irányító cég, a Fortissimo az elmúlt hetekben aláírta a forgalmazási szerződést japán, portugál, brazil, új-zélandi, görög, román, szingapúri, ausztrál és hongkongi vállalatokkal, és komoly tárgyalásokat folytat a legtöbb európai országban.

Közel állnak a megállapodáshoz angol, német, francia, spanyol, olasz, osztrák, izraeli, tajvani, amerikai és kanadai forgalmazókkal is. "A Szabadság, szerelem nemcsak itthon, hanem az egész világon hozzájárul ahhoz, hogy 1956 emléke ne fakuljon el" - tette hozzá a sajtóreferens. A cikkben szereplő négyperces nemzetközi trailer fut külföldön.