Folyamatosan izgatja a magyarokat a szex

2006.01.09. 15:00
A hétvégén a kétszázezredik néző is megváltotta a jegyét a Csak szex és más semmi című filmre. "A szex még mindig érdekli a magyarokat" - szokta összegezni Goda Kriszta filmjének eredményét Kálomista Gábor, a film producere, de most csak annyit mondott: "És ez csak folyamatosan erősödik".
A Schell Judit, Dobó Kata, Csányi Sándor főszereplésével 2005. december 8-án bemutatott film december 23-án lépte át a százezres nézőszámot, és egy hónappal a premierje után meg is duplázta azt.

"A mostani hétvégéjének eredménye olyan jó volt, mint az elsőé" - mondta az Indexnek a producer. 17 837 néző látta ugyanis az elmúlt négy nap alatt (január 5. és január 8. között) a Csak szex és más semmit. Nézettségben csak a Narnia krónikái előzte le 22 306 nézővel hétvégén, a harmadik Harry Potter és a Tűz serlege lett, amire 9 210-en vettek jegyet, a Bőrnyakúakat 8 333-an nézték meg. Tímár Péter most debütáló filmje, A Herceg Haladéka is bekerült tizedikként a top10-be 2500 nézővel.

"A kihasználtsága viszont a Csak szex-nek a legjobb - tette hozzá a producer. - Negyven százalékos volt a vetítőtermek telítettsége, az esti bemutatók pedig teltházasak voltak."

"Leelőzte az Egy szoknya, egy nadrágot is" - mondta még a magyar filmek mostani rekorderéhez Gyöngyössy Bence új remake-jéhez hasonlítva az eredményt, az ugyanis két nappal később, a bemutatásának 32. napján érte el a 200 000-es nézőszámot.

A Csak szex és més semminek is köszönhető Kálomista Zsuzsa, a forgalmazó HungariCom ügyvezetője szerint, hogy idén decemberben "a nemzetközileg uralkodó regresszív trend" ellenére itthon 16 százalékkal többen mentek moziba, mint tavaly. A Csak szex és más semmi szerinte nem csak a "klasszikus" célközönséget mozgatta meg, hanem olyanok is jegyet váltottak rá, akik az elmúlt öt évben nem is voltak moziban.