Szabó Győző mozipénztáros lesz

2005.06.09. 09:06
Ezekben a napokban a gyanútlan moziba járó a jegyvásárláskor szokatlan jelenségre lehet figyelmes: az idei Moziünnep keretében a tévéből, moziból jól ismert arcok ülnek majd a mozipénztár plexiüvege mögött.
2005-ben másodszor rendezik meg a mozi ünnepét Magyarországon. Idén 76 mozi csatlakozott az akcióhoz, melynek lényege, hogy június 9-től, azaz mától, a néző az első teljesárú mozijegy megvásárlásakor a pénztárnál kap egy 10 kupont tartalmazó névreszóló kuponfüzetet. Ezzel a füzettel minden résztvevő moziban, minden filmre (egyetlen kivétel a Madagaszkár) június 16-tól 19-ig, a Moziünnep ideje alatt csak 320 Ft-ba kerül egy mozijegy.

Meglepetés a jegypénztárnál

Sztárpénztárosok
Június 9. Csütörtök

Mammut Mozi:
16.00-17.00: Gallusz Niki és Szervét Tibor
17.00-18.00: Árpa Attila és Kecskés Karina

Puskin Mozi:
18.00-19.00: Török Ferenc

Június 10. Péntek
Mammut Mozi:
17.00-18.00: Szabó Győző, Oroszlán Szonja és Nagy Ervin
18.00-19.00: Kiss Ramóna és Bruckmann Balázs (Barátok közt)

Június 11. Szombat
Mammut Mozi:
16.00-17.00: Kamarás Iván és Valkó Eszter
17.00-18.00: Nagy Enikő, Kárpáti Levente és Román Judit (Szeress most!)
19.00-20.00: Kiss Heléna és Szűcs Kata (Szeress most!)

Hogy még nagyobb kedvvel induljanak a nézők moziba, a szervező Upperstudio ebben az évben színészeket, rendezőket kért fel, hogy egy-egy órára váltsák le a mozipénztárosokat és adják el ők a jegyeket - és az ünnepi kuponfüzetet - a gyanútlan vendégeknek.

"A lényeg, hogy ezzel is a mozit népszerűsítsük" - mondta az Indexnek Falvai Györgyi, az Upperstudio munkatársa. "Most először csinálunk ilyet, kiváncsi vagyok, mi lesz belőle. Két budapesti helyszínen, a Mammutban és a Puskin moziban lehet majd a sztároktól jegyet venni. Kamarás Iván, Szabó Győző, Kecskés Karina ül majd be a pénztárba, hogy csak néhány nevet említsek, de lesz olyan jól ismert színész is, aki a moziterem bejáratánál lesz jegyszedő. A rendezők közül Árpa Attila, az Argo és Török Ferenc, a Szezon és a Moszkva tér rendezője vállalták el a különleges feladatot."

Csak komolyan

Arra a kérdésre, nehéz volt-e a sztárokat rávenni a szerepváltásra, Falvai elmondta, hogy Árpa és a többiek "nagyon szívesen belementek" abba, hogy így népszerűsítsék a Moziünnepet. Szabó Győző a hírek szerint különösen komolyan veszi a megbizatást.

"Felmerült, hogy az egyik kereskedelmi rádió az akció közben felhívná Győzőt telefonon, hogy élő interjúban számoljon be arról, milyen a sztárpénztárosok élete, de ő ebbe nem ment bele. Azt mondta, hívják inkább akkor, amikor már lejárt a munkaideje, amikor már rendesen elvégezte a dolgát" - mesélte Falvai. "Úgy érezte, nem lenne korrekt a moziba járókkal és a többi jegypénztárossal szemben, ha ő telefoninterjúkat adna munka közben."

Az izgalmasnak ígérkező jegyeladásokon ma, holnap és szombaton, a délutáni órákban lehet részt venni. Az Index kérdésére Falvai elmondta, szándékosan nem az esti csúcsra időzítették a sztárpénztárosok műszakját, hogy a meglepetéssel nehogy fennakadást és bosszúságot okozzanak a tömött sorokban. Az Index mindenesetre megfigyelőként részt vesz majd a Moziünnep akcióján és beszámol a sztárok pénztár-kalandjairól.