Megerőszakolják a Terminator-filmeket?

2008.06.08. 08:15
A Terminator 4 rendezője, McG blogot vezet az új-mexikói forgatásról. A rajongók már tudják, melyik szereplő hal meg a film végén, és nem örülnek neki. Vigyázat, spoilerek!

A írja a blogján a rendező, McG. Ezek robosztusabbak a T800-asoknál (McG 2,4 métert emleget), géppisztoly van a testükbe építve, és a romok között vadásznak az emberekre. A nyitójelenetben is egy ilyen üldözi Kyle Reeset, John Connor legjobb barátját (és biológiai apját), akit Anton Yelchin alakít a filmben.

A rendező a blogjában a viharos új-mexikói időjárásról is beszámol, aminek azért örül, mert ez kiváló háttér egy posztapokaliptikus filmhez. Azt is megemlíti, hogy a forgatás első komoly sérülését Sam Worthington szerezte, aki a Marcus nevű háborús veteránt játssza, elszakadt az izom az egyik bordája fölött egy verekedés közben. A történtek ellenére a szereplők közül sokan továbbra sem akarnak dublőrt az akciójelenetekhez.

Ítéletnap után

Az új rész évekkel az Ítélet napja után játszódik. A Skynet ekkor már robotizált járműveket vet be a bujkáló gerillacsapatok: a Hydrobotok a vizeken járőröznek, Harvesternek keresztelt gépek gyűjtik be azokat az embereket, akiket a Skynet kísérleti patkánynak akar felhasználni. Az egyik repülőgépről korábban már egy koncepciórajz is kiszivárgott, a rajongókat viszont nem ez tartja lázban, hanem az egyik főszereplő halála.

A chud.com-on és a Slashfilmen napok óta arról beszélnek, hogy John Connort (azaz Christian Bale-t) megölik a T4 végén. Azt eddig is tudtuk, hogy a központi szereplő nem Bale lesz, hanem Sam Worthington karaktere. Marcus egy bűnöző, akit 2003-ban kivégeztek, de a testét és az agyát a Skynet "Project Angel" fedőnevű kísérleteihez használták fel. A csontjait fémvázzal helyettesítették, így ő lett az első Terminátorok egyike, bár neki még igazi szív van a fémvázra rakott hús alatt. A T4 végén John Connor összecsap a T800-as Terminatorral (aki valószínűleg Josh Brolin lesz), de a harcban életét veszti.

A régi és az új T800-as (Schwarzenegger és Josh Brolin)

A gépek elleni forradalom vezérei (a Common nevű rapper és Anton Yelchin) nem árulják el a katonáknak Connor halálát, mert ő már egy Che Guevara-szerű, mitikus alak. Inkább titokban leszedik Marcus fémcsontvázáról az élő szövetet, és kicserélik John Connor arcára. Az Ál/Arc sztoriját idéző fordulatot a rajongók egy része a Slashfilmen a Terminator-sorozat megerőszakolásának tartja, másoknak tetszik az ötlet.

Korábban olyan hírek is keringtek, hogy Christian Bale nem John Connort, hanem a Terminátort játssza majd, a Cinemablend pedig már tavaly novemberben elindította a pletykát, hogy John Connort megölik valamelyik új részben. McG a blogján egyelőre annyit közölt, hogy összesen három ember tudhatja száz százalékig biztosan, mi lesz a Terminator 4 vége.