Elválasztják Tarantinót és Rodriguezt

2007.03.07. 13:51
Az amerikai jogtulajdonos eltolta a Grindhouse című film nemzetközi bemutatóját. A Robert Rodriguez és a Quentin Tarantino által rendezett két részből álló film Magyarországon nem megy le egyben.

Eredetileg idén áprilisban debütált volna a mozikban Robert Rodrigez epizódja, a Planet Terror, május végén pedig a Quentin Tarantino rendezte Death Proof. A Weinstein Co. döntése értelmében azonban Rodriguez filmje világszerte tolódik. A borzongásra vágyó nézők elé így előbb Tarantinóé kerül, ami május 31-től látható a hazai mozikban. A Planet Terror bemutatója nyár végén lesz. Mindkettőt a Budapestfilm forgalmazza.

A száz millió dollárból készült 2,5 órás Grindhouse két részéből az egyik, Rodriguez Planet Terrorja, egy hatvanperces zombifilm lesz, míg Tarantino kilencvenperces Death Proofja a slasher filmek hagyományait pártolja, amiben rendszerint egy pszichopata szedi az áldozatait.

"A Grindhouse tisztelgés azok előtt a filmek előtt, amiket évtizedek óta szeretek, viszont nagyon alulbecsültek - nyilatkozta Tarantino a napokban. - Robert Rodriguezzel közösen készítettünk egy-egy filmet, ami egy nagyon vicces projekt volt, mert csupán azért találta ki, hogy együtt lógjunk és filmeket nézzünk. Egymástól független csináltuk a filmeket, de egyidőben mutatjuk be". Amerikában egyszerre megy le a mozikban, mint azok a kis költségvetésű grindhouse-filmek, amiket a belvárosi mozikban folyamatosan játszottak egymás után hatvanas-hetvenes években, és tele voltak szexszel és erőszakkal.


Egyes vélemények szerint azért döntöttek a forgalmazók amellett, hogy két részben mutatják be a Grindhouse-t, mert a világ nagyrészén nincs hagyománya annak, hogy egyszerre két nagyjátékfilmet nézzenek meg egymás után a nézők. Ennek ellenére Amerikán kívül Spanyolországban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Ausztráliában is egyben kerül levetítésre.