A kis texasi bőrpofa visszatér

2006.10.04. 19:32
Mindenidők legrémisztőbb horrorfilmjének, a Texasi láncfűrészesnek a folytatásában az előzményeket dolgozzák fel. Jonathan Liebesmann rendező mindent megtett az új trendért: a borzalmak minél valósághűbb ábrázolásáért, írta a Rotten Tomatoes. A film pénteken kerül mozikba a tengerentúlon, itthon november 23-án.

"A jelenlegi trend a horror műfajában a realizmus, gondoljunk csak a Fűrészre vagy a Hostelre. Rendkívül izgalmas egy olyan sorozat pregueljét elkészíteni, mint a Texasi láncfűrészes gyilkos, mivel harminc év van már mögötte" - mondta a 2006-os A texasi láncfűrészes mészárlás: A kezdet című film rendezője a Rotten Tomatoes moziszájtnak.

"Azt hiszem, még senki sem ismeri a valós történetét annak, hogyan vált Leatherface láncfűrészes gyilkossá" - magyarázta, hogy mi újat adhat a film a sorozatban készült játékfilmekhez. Hozzátette: "Mi egy teljesen új történetet készítettünk, amiből kiderül a családtörténet. Ezért izgalmas és friss a téma, bár az eredeti 2003-as, Jessica Biellel készült remake-je nagyon érdekes pornográf-horror volt."


Klikk a képre!

A 2006-os mozi története szerint Thomas Hewitt, aki később Bőrpofa néven vált ismertté és rettegetté, már 1969-ben ott éldegélt családjával a texasi tanyán, és dübörgő láncfűrészével az első áldozatára várt. Két, vietnámi háborúba induló fiú téved oda barátnőikkel, hogy a bevonulás előtt kikapcsolódjanak. Ehelyett egy bőrmaszkos szörnyeteggel találkoznak.

Az amerikai Giant magazin korábbi listáján Tobe Hooper 1974-es kultikus horrorja, az 1974-es Texasi láncfűrészes lett mindenidők legrémisztőbb filmje. A mozi egy megtörtént esetet dolgoz fel: a gyilkos 33 embert mészárolt le, amivel sokáig rettegésben tartotta Amerikát. Az 1986-os folytatásban Dennis Hopper alakította az exzsarut. A 90-es harmadik részben a Gyűrűk Ura Aragornjaként megismert Viggo Mortensen játssza a bőrfejű bátyját, az 1994-es A texasi láncfűrészes gyilkos visszatérben Renée Zellweger sikítozott, aztán következett a 2003-as remake.

Az IMDb-n egyébként a 2003-as és az 1974-es kapott öt fölötti pontot a tízből, a többi négy körülit ért el, a Zellwegeres pedig a legrosszabbat: 2,5-et.