Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Peter Jackson is rendezi Tintint

2007.05.16. 13:55
Steven Spielbergnek teljesül az álma, mert huszonöt év után megfilmesíti a népszerű belga képregényt, az ötven nyelvre lefordított Tintint. Rögtön három filmet terveznek: az egyik élőszereplős akciófilmet Peter Jackson rendezi, a másikat Spielberg, a harmadik rendezője még titok.

A Tintin-film régi mániája már Spielbergnek, huszonöt éve szeretne filmet készíteni Hergé népszerű belga képregényéből, a Tintinből. Most Spielberg Peter Jacksonnal és a Dream Works-szel elkezdheti fejleszteni a projektet: a két rendező egy-egy részt készít el a tervezett háromból, de még nem tudni, a harmadikat ki rendezi.


"Azt szeretnénk, ha Tintin kalandjai élőszereplős hatást keltenének, bátran nyúlunk a karakterekhez és a képregény világához, amit Herge létrehozott" - folytatta Spielberg. Tintint a Hergé művésznévvel dolgozó Georges Rémi alkotta meg 1929-ben.

"Minél realisztikusabban szeretnénk elkészíteni a karaktereket, a ruhájuk rostjait, a bőrük pórusait és a hajszálaikat is szeretnénk megmutatni. Teljesen valóságosnak tűnnek a karakterek, mint Hergé figurái" - mondta Jackson az elképzeléseiről, aki szerint Hergé karaktereihez mindenképpen hűek maradnak, de nem lesznek rajzfilmfigurák.

A Dream Works a film jogait a brüsszeli Hergé Stúdiótól vásárolta meg, aminek a vezetője, Fanny Rodwell szerint nem lehetne méltóbb emléket állítani a száz éve született Hergé emlékének.

Az ötven nyelvre lefordított Tintin-sorozatból, ami egy fiatal újságíró kalandos utazásait követi, világszerte 200 millió darabot adtak el. Az 1929 és 1976 között megjelent huszonhárom könyv közül választott ki hármat a két rendező. A sorozat hősének vannak társai: egy kis kutya, Snowy, egy zseniális professzor, Calculus, egy őrült tengerész, Haddock kapitány.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?