Piroska
-1 °C
5 °C

Mátrix újratöltve

2006.03.20. 13:10
A Wachowski-testvérek képregényfeldolgozása, a V mint Vérbosszú Amerikában az első helyen nyitott a várt eredménnyel, írja a Digital Spy. Bruce Willis új kiégett nyomozó-figurája viszont már nem érdekli annyira a nézőket: 16 Blocks című filmje bukott a mozik jegypénztárainál.
A Natalie Portman és Hugo Weaving főszereplésével készült V mint Vérbosszú című politikai thriller hétvégi 26,1 milliós nyitánya már visszahozta a film gyártási költségeinek felét. A filmet a Mátrix-trilógia rendezőasszisztense, James McTeigue rendezte.

V for Vendetta
Klikk a képre!
Második helyre csúszott Anyám nyakán című romantikus vígjáték 15,8 milliós bevétellel. A múlt héten debütáló, Sarah Jessica Parker csábításáról szóló film szintén 50 millióból készült és eddig több, mint 48 millió dollár bevételt szerzett.

Harmadik lett Tim Allen főszereplésével készült kutyakomédia, a The Shaggy Dog 13,6 millióval.

Negyedik helyen kezdett a Dreamworks legújabb romantikus vígjátéka, a She's the Man, gyengébb 11 milliós bevétellel. A film a Vízkereszt, vagy amit akartok Shakespeare-történet gimnáziumi változata, főszereplője Viola Johnson, aki elmaszkírozva helyettesíti bátyját pár hétig egy elitiskolában, de fiúként beleszeret a focicsapat kapitányába.

Ötödik lett a kasszasikernek számító horror-remake, a The Hills Have Eyes. Hatodik helyre csúszott Bruce Willis 16 Blocks című kisebb bukása 4 millióval, az akcióhős századik kiégett nyomozó-karaktere már a március 4-ei nyitásakor is csak 12 millió dollárt ért.


Klikk a képre!
Hetedik egy antarktiszi expedícióról készült mozi: az Eight Below, nyolcadik pedig a szintén kasszasiker afro-amerikai vígjáték, a Madea's Family Reunion. Kilencedik helyre csúszott vissza Steve Martin és Jean Reno alakításával készült A rózsaszín párduc, mely végül visszahozta a befektetett 80 milliót. A sort a sellőlány kalandjait bemutató Aquamarine zárja 2 milliós jegyeladással.

A nagy bukás mégis Vin Dieselé, aki a Find me Guiltyvel teljesen lemaradt a top 10-ből. A következő hétvégi amerikai nézettségi lista egyik esélyese Spike Lee új filmje, A belső ember. Főszerepben Denzel Washington, Clive Owen és Jodie Foster.