Till Attila a dinók mellett Alföldit is lenyomta

2008.03.11. 13:08
"Tilla egy rettenetesen népszerű személyiség Magyarországon" - mondta a forgalmazó. Ez Pánik című első filmjéhez Budapesten közepes látogatottságot: 3 954 nézőt eredményezett. Alföldi Róbert mozijára viszont csak 495-en voltak kíváncsiak.
A Pánik című pszichofilm hetedik lett a fővárosi 10-es toplistán

Till Attila csütörtökön bemutatott, kritikusaink által dicsért Pánik című pszichofilmje hetedik lett a fővárosi 10-es toplistán. "Nagyjából 10 000 nézőre számítottunk az első hétvégén (országosan 9 554 lett), mivel a Pánik elég erős filmekkel indult egy időpontban - mondta Kálomista Zsuzsa, a filmet forgalmazó a Hungaricom ügyvezetője. - A Pánik 15 kópiával indult, és nem titok, Tillára építettük a reklámkampányt, hiszen ő egy rettenetesen népszerű személyiség Magyarországon."

Összehasonlításképp: az idei magyar rekordot a Valentin napra időzített 9 és fél randi című Sas Tamás-film tartja, erre az első hétvégén 28 418-an mentek el a budapesti mozikba, míg a negatív rekorder Alföldi Róbert Nyugalomja, amire a február 21-ei mozipremier utáni 4 napon mindössze 1 370-en ültek be, és amit a harmadik hétvégéjén az erős bulvármarketing és 852 forintos alacsony áltagjegyár ellenére is csak 495-en láttak.

A győztesek

A múlt héten debütált itthon a Hipervándor és a Nem vénnek való vidék is. Mindkét film nagy kedvence volt a fővárosi mozinézőknek: a teleportáló Hayden Christensen 15 386 nézővel a bevételi lista tetejére ugrott, ahogy korábban az Egyesült Államokban) is tette, a Coen-testvérek négy Oscar-díjat nyert sivatagi vérfürdőjére 10 883-an ültek be. (Míg a másik Oscar-esélyes Vérző olajat csak 772-en nézték meg.)

8480 nézővel a harmadik helyre szorult a múlt heti listavezető, a Mindenképpen talán című romantikus vígjáték. A hazai gyártású csajozós filmre, a 9 és fél randira a negatív kritikák ellenére négy héttel is 6 934-en voltak kíváncsiak, így az Asterix az Olimpián, a nagyon is élő Alan Delonnal és a fogathajtó gallokkal csak ötödiknek érhetett célba 5 253 nézővel.

Hatodik lett Till Attila filmjét beelőzve az Egy bébiszitter naplója, amiben Scarlett Johansson szingli gyerekcsőszként tör Bridget Jones-i babérokra. A budapesti top10-es listáról egy meteorbecsapódás sem tudja kirobbantani az IMAX mozi 3D-s filmjeit: a T-REX: Vissza a krétakorba vetítésén 3 587, A nagy mélység titkain 3 428 néző orra előtt trappoltak a dínók és úsztak a cápák. A bevételi összesítés végén a múlt heti harmadik helyezett kullog, az áriázva gyilkolászó démoni borbély, Sweeney Todd, rá 3 465-en voltak kíváncsiak.