Öregebb lett Tutajos

2006.08.15. 15:12
Néhány hiányzó jelenet, vágóképek és díszítő elemek rögzítésével folytatódik Balogh György rendező Tüskevár című filmének forgatása Csongrádon.

Nagy Marcell és Péntek Bálint mellett több ismert színész is szerepel majd a filmben: Matulát Kovács Lajos alakítja - őt a rendező a szereplők közül elsőként választott ki - rajta kívül még Pogány Judit, Rékasi Károly, Détár Enikő, Haumann Péter és Szacsvay László játssza a legfőbb felnőtt szerepeket.

A néhány fős stáb természeti képeket, hiányzó közeli felvételeket készít, de néhány képkocka erejéig kamera elé áll a Tutajos alakját megformáló - a Sorstalanságból híressé vált Nagy Marcell, és a Bütyököt alakító Péntek Bálint is, akit pedig a Porcelán baba című film egyik gyermekszereplőjeként ismert meg a közönség - mondta Gyovai Szabolcs, a film egyik producere.

A Fekete István regényéből készült mozifilm forgatása tavaly nyáron kezdődött el a csongrádi Holt-Tiszán. A jelenetek nagy részét rögzítették is, de anyagi nehézségek miatt egy esztendővel ezelőtt leállt a forgatás.

Az alkotók a produkció elkészítéséhez jelentős állami támogatást még nem kaptak, de bíznak benne, hogy ez változni fog, a még hiányzó jeleneteket sikerül felvenni és elkezdődhetnek az utómunkák. Ha a produkció megkapja Magyar Mozgókép Közalapítványtól a remélt 40 millió forintos támogatást, ősszel a vágószobában folytatódhat a munka, s talán már decemberben, de legkésőbb a jövő évi filmszemlén a mozikba is kerülhet a film - közölte a producer.