Félbehagyják a Tüskevárat

2005.08.08. 14:48
Nincs pénz a forgatás folytatására, így a héten összepakol a Tüskevár stábja a Kis-Tiszán, tájékoztatta az Indexet a film producere, az egykori valóságshow-szereplő, Gyovai Szabolcs.
"A héten leáll a forgatás, egy hét lenne már csak hátra" - tájékoztatta az Indexet Gyovai Szabolcs, a Tüskevár executive producere, miután a múlt héten Csongrádon megmutatták a sajtónak a film forgatási helyszínét a főszereplőkkel, a Matulát alakító Kovács Lajossal és Tutajost játszó Nagy Marcellel.


Rékasi Károly és Gyovai Szabolcs
a Tüskevár forgatásán
"Négy hétig tartott a forgatás, de mivel csak szponzorok adták össze a film költségvetését, a tervezettnek csak a harmada van meg" - magyarázta az okokat, miért pakol össze négy hét munka után a stáb.

"Állami támogatást eddig egyáltalán nem kaptunk, így elég döcögősre sikerültek a munkálatok. Most várunk az újabb MMK-, illetve ORTT-pályázat döntésére. Egyelőre nem tudjuk, mikor folytathatjuk a munkálatokat."

"Azóta nem csinálom"

"Pedig a Tüskevár nagyon szükséges, az embereknek ez kell" - tette hozzá a Fekete István regény megfilmesítésének fontosságát bizonygatva Gyovai, aki pár éve még nem volt ilyen komoly: az első Big Brother-széria játékosaként - ahogy ő mondja - az "eszetlen-agyatlan csillogást villogást" képviselte.

"Nagy munkámba került, amíg elfogadtak az üzletemberek. Ez akkor belefért az életembe 19 évesen, de azóta nem csinálom, mégis csak mára érzem úgy, hogy sikerült enyhíteni az ellenszenvet" - mondta erről.

Gyovai jelenleg a film helyszínéül szolgáló Csongrádon rendezvény-szervezőként dolgozik. A Tüskevár rendezőjével, Balogh Györggyel elmondása szerint munka közben ismerkedett meg: egy motoros találkozóra szervezett éppen rockegyütteseket. Szabolcs a BB-házról már nem nyilatkozik, ahogy akkori szerelméről, Zsanettről sem.