Szinglik ütötték ki a hétvégén Indyt

2008.06.02. 15:52
A vásárlásfüggő New York-i nőknek összejött, ami Cate Blanchettnek nem: a hétvégén legyőzték az amerkiai mozipénztáraknál a Jones-családot. A bevételi toplista végére szorult a Wachowski-testvérek Speed Racere, ami még mindig nem hozta vissza a 125 milliós költségeit.

A Dolce & Gabbana kabátok népszerűbbek a kopott bőrdzsekinél: a Szex és New York moziváltozata& 55,7 millió dolláros nyitóhétvégéjével az amerikai toplista élére került, Indy csak a második 46 millióval. A Kristálykoponya királysága az Egyesült Államokban eddig 217 milliót hozott a Lucasfilmnek, ami a nemzetközi jegyeladásokat is beleszámolva már 360 millió dollár (ez majdnem kétszerese a 185 milliós gyártási költségeknek). A harmadik helyezett Liv Tyler új horrorfilmje, a The Strangers lett 20,7 millióval, amiben szokás szerint egy késes-maszkos őrült (Kip Weeks) gyilkolja a fiatalokat.

Notórius vásárlásfüggők

A Vasember ezen a hétvégén is összeszedett 14 millió dollárt, de ez most csak a negyedik helyhez volt elég. Robert Downey Jr. szuperhősfilmje 505 milliónál jár (ebből 277 millió az amerikai mozik bevétele). Az új Narnia-film, a Caspian herceg, ami két hete még kiütötte a Vasembert, 13 milliós hétvégi bevételével visszaszorult az ötödik helyre. Hatodik lett 6,85 millióval a Míg a jackpot el nem választ egymást szívató, részegen összeházasodó szerelmespárja, Ashton Kutcher és Cameron Diaz.

A toplista végére szorult vissza az előző hétvégék középmezőnye. 2,22 milliót kapart össze a Baby Mama című béranyás vígjáték, 2,14 milliót a Speed Racer (ami még mindig nem hozta vissza a 120 milliós gyártási költségeit, csak 70,4 milliónál jár a májusi premiere óta), és a Made of Honor című romkom. Szerény 1,04 millióval a tizedik a Lepattintva, ami hamarosan végleg kiszorulhat a hétvégi top10-ből (igaz, április 18 óta már 83,7 millió dollárt szedett össze).