Műnéger Rambo győzte le Batmant Amerikában

2008.08.18. 15:08
26 millió dolláros nyitóhétvégéjével a Trópusi vihar A sötét lovagot és a Klónháborúkat is megelőzte a hétvégi amerikai toplistán. Woody Allen filmje, a Vicky Cristina Barcelona utolsó lett, Scarlett Johansson és Penélope Cruz csókja csak 3,71 milliót ért.

Jót tett a retardált szó miatti balhé Ben Stiller vígjátékának, a Trópusi viharnak, ami 26 millió dolláros bevétellel nyitott a hétvégén Amerikában, így első a toplistán. A Thropic Thunderben Robert Downey Jr. feketévé operáltatja magát, hogy főszerepet kaphasson minden idők legdrágább vietnámi háborús filmjében, Jack Black meg letolja a gatyáját egy díjátadón. A hollywoodi filmgyártást kigúnyoló Trópusi vihar a premier előtti vetítésekkel együtt már 37 milliónál jár. Az új Batman-film ezen a hétvégén 16,8 millióval csak a második (az összbevétele már 735 millió).

Műkatonák Vietnamban - Trópusi vihar

Az új 3d Star Wars rajzfilm, a The Clone Wars csak 15,5 milliót szedett össze a pénztáraknál. A II. és a III. epizód közötti, a Jedik vezette klónkatonák és a szeparatisták közötti háború a mozipremier után a Cartoon Networkon folytatódik majd. 11 millióval negyedik lett a Mirrors című horror, amiben a volt zsaru (Kiefer Sutherland) és a családja ördögi térkapukat találnak az otthonukban. Az ötödik egy krimi-vígjáték, a Pineapple Express lett 10,6 millió dollárral. A film forgatókönyvét Seth Rogen írta, és ő játssza benne a főszerepet is.

A Múmia harmadik része ezen a hétvégén csak 10 milliót hozott a készítőknek (a film összbevétele ezzel már 228 millió). 6,5 millióval hetedik a toplistán a Mamma mia!, amiben Meryl Streep és Pierce Brosnan is ABBA-slágereket énekel. The Sisterhood of the Traveling Pants 2 című romantikus kalandfilm (főszerepben a Szívek szállodájából ismert Alexis Bledellel) 5,93 milliót, Will Ferrel vígjátéka, a Step Brothers 5 milliót szedett össze. Gyengén indult a legújabb Woody Allen film: a Vicky Cristina Barcelona mindössze 3,71 milliót szedett össze, pedig Scarlett Johansson lesmárolja benne Penélope Cruzt.