Nicolas Cage lenyomta Ben Stillert

2008.09.08. 16:58
Nicolas Cage Bangkok Dangerous című akcióthrillere 7,8 millió dolláros nyitóhétvégével lett első az amerikai bevételi toplistán, ami jóval gyengébb a Trópusi vihar 25,8 milliós startjánál. A Rambót játszó Ben Stiller és a szőke Playmate-té változott Anna Faris ismét dobogós.

Hollywood kifogyott a jó filmekből, így Nicolas Cage Bangkok Dangerous című akcióthrillere 7,8 millió dolláros nyitóhétvégével első lehetett az amerikai toplistán. A második 7,5 millióval Ben Stiller háborús filmbe oltott Hollywood-kritikája, a Trópusi vihar, amit csütörtöktől végre már nálunk is játszanak mozik. 5,9 millióval harmadik a The House Bunny, amiben a Horrorva akadva-filmek örökös szőkéje, Anna Faris alakít Playmate-et.

A kőkemény akcióhős

A sötét lovag még ezen a hétvégén is összeszedett 5,71 milliót, az összbevétele ezzel 929 millió dollárra nőtt (ez Star Wars-epizódok külön-külön számított bevételénél több, viszont még sehol nincs Titanic 1,8 milliárdjához képest). 4,66 millióval ötödik a Traitor című krimi, amiben Guy Pierce (a Memento tetovált főszereplője) egy korrupciós ügyben nyomozó FBI ügynököt alakít. A film érdekessége, hogy a komikusként befutott Steve Martin volt az egyik forgatókönyvírója.

4 millióval hatodik lett a hétvégén Vin Diesel sci-fije, a 60 millióból forgatott Babylon A.D., Jason Statham legújabb autós filmjére, a Death Race viszont alig kíváncsiak az emberek, ezen a hétvégén csak 3,59 milliót kapart össze (az eredeti, 1975-ös verzióban egyébként valóban jobb volt, abban ráadásul Stallone és David Carradine is szerepeltek).

3,3 millióval nyolcadik a vérszegény paródiákra (Meet the Spartans és társai) szakosodott Friedberg-Seltzer páros Disaster Movie-ja. Kilencedik lett a Mamma Mia!, ami július közepe óta állandó szereplője a hétvégi bevételi toplistának, ezúttal 2,71 millió dollárral. A tizedik helyre A 40 éves szűz és a Felkoppintva sikere után sztáríróként ünnepelt Seth Rogen és Judd Apatow legutóbbi vígjátéka, a Pineapple Express került, 2,4 millióval.