Gusztáv
3 °C
6 °C

Koltai megcsípte Meryl Streepet

2006.09.15. 10:50
Koltai Lajos könnyfakasztó romantikus drámájához a lányaikon keresztül megfogta a nyugdíjkorhatár feletti hollywoodi színésznők krémjét. A Sorstalanság rendezője ezen a héten már Rhode Islanden forgatja Evening című filmjét Meryl Streeppel, Gleen Close-zal, és Vanessa Redgravvel. Antal Nimród Koltaihoz hasonlóan Hollywoodban rendezi második játékfilmjét, de a Szex és New York sztárja, Sarah Jessica Parker kicsúszott a kezéből, helyette egy exvámpírlánnyal folytatja horrofilmje forgatását.

Meryl Streep

Ezen a héten kezdődött Koltai Lajos Evening című filmjének forgatása Rhode Islanden, jelentette be a filmet gyártó Focus Features vezérigazgatója, James Schamus, olvasható a movieweb.com-on. Koltai korábban elmondta, hogy Meryl Streep lányán keresztül, aki már idén áprilisban szerepelt a stáblistán, a neves színésznőt is szeretné bevonni filmjébe. A színészgárdához ezen a héten Meryl Streep mellett az ötszörös Oscar-jelölt Glenn Close is csatlakozott, és Vanessa Redgrave és lánya, Natasha Richardson is a Sorstalanság rendezőjének keze alatt dolgozik.

"Az Evening nagyon megható film lesz. Ahogy a Focus Pictures eddigi könyvadaptációit, ezt a filmet is tehetséges filmesekkel és kiváló színészgárdával forgatjuk" - nyilatkozta a cég vezérigazgatója. Susan Minot bestsellerét az Órák című film sztoriját jegyző Michael Cunningham adaptálja filmre, az operatőr pedig a magyar Pados Gyula lesz, akit Koltai vitt magával a stábba. Az Eveningben Vanessa Redgrave egy morfin hatása alatt álló, haldokló asszonyt játszik, aki a halálos ágyán idézi fel lányainak élete megindító történetét.

Divatszingli helyett vámpírlánnyal folytatja Nimród Antal

"Jelenleg forgatom a filmet november közepéig. Régebbi színesznőm kilépett a filmből személyes okok miatt" - erősítette meg a magyar rendező a a korábbi hírt, hogy Sarah Jessica Parker helyét Kate Beckinsale veszi át Vacancy címmel Hollywoodban forgatott filmjében, majd szabadkozott - "Nem vagyok feljogosulva, hogy a részleteket közöljem. Idővel ki fog derülni minden" - mondta, amivel arra engedett következtetni, hogy igaz az IMDb fórumán rebesgetett hír, és a Szex és New York divatdiktátor szinglijeként ismert színésznő újra gyereket vár. Mások szerint a Sarah Jessica Parker távozásának oka, hogy a gyilkospornó, azaz snuff film körül forgó történet túl sok meztelenkedést kívánt volna meg az ágyjelenetektől tartózkodó színésznőtől.

Kate Beckinsale

"Jelenleg Kate Beckinsale-el folytatom nagy örömömre" - mondta nekünk a rendező a csereszínésznőről, aki a Pearl Harborben szerelmes ápolónőt, az Underworld 2-ben vámpírlányt alakított. Antal Nimród horrorfilmjében a színésznő párja Luke Wilson lesz, és Frank Whaley is csatlakozott a stábhoz, aki valószínűleg a fiatal párra leselkedő perverz gyilkost játssza. Whaley eddig főleg mellékszerepekben hívta fel magára a figyelmet, ő volt például Brett a Ponyvaregényben, akinek Samuel L. Jakcson Ezékiel könyvének 25.17. passzusát idézi.

"Egyszer meg voltam ajándékozva egy csodálatos stábbal és színészi gárdával a Kontrollnál és úgy tűnik, eddig itt is hasonló a helyzet" - folytatta a rendező, majd megtudtuk tőle, hogy "a film költségvétese 20 millió dollár, összehasonlításképpen a Kontroll költségvetése 800.000 dollár volt. A Vacancy-t 2007 április 13-án mutatják be az Egyesült Államokban, es remélem hamarosan azután Magyarorszagra is kerül" - mondta zárásképpen magyar rendező, aki a Kontroll hátszelén dobbantott a tengerentúlra.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!