Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Koltai megcsípte Meryl Streepet

2006.09.15. 10:50
Koltai Lajos könnyfakasztó romantikus drámájához a lányaikon keresztül megfogta a nyugdíjkorhatár feletti hollywoodi színésznők krémjét. A Sorstalanság rendezője ezen a héten már Rhode Islanden forgatja Evening című filmjét Meryl Streeppel, Gleen Close-zal, és Vanessa Redgravvel. Antal Nimród Koltaihoz hasonlóan Hollywoodban rendezi második játékfilmjét, de a Szex és New York sztárja, Sarah Jessica Parker kicsúszott a kezéből, helyette egy exvámpírlánnyal folytatja horrofilmje forgatását.

Meryl Streep

Ezen a héten kezdődött Koltai Lajos Evening című filmjének forgatása Rhode Islanden, jelentette be a filmet gyártó Focus Features vezérigazgatója, James Schamus, olvasható a movieweb.com-on. Koltai korábban elmondta, hogy Meryl Streep lányán keresztül, aki már idén áprilisban szerepelt a stáblistán, a neves színésznőt is szeretné bevonni filmjébe. A színészgárdához ezen a héten Meryl Streep mellett az ötszörös Oscar-jelölt Glenn Close is csatlakozott, és Vanessa Redgrave és lánya, Natasha Richardson is a Sorstalanság rendezőjének keze alatt dolgozik.

"Az Evening nagyon megható film lesz. Ahogy a Focus Pictures eddigi könyvadaptációit, ezt a filmet is tehetséges filmesekkel és kiváló színészgárdával forgatjuk" - nyilatkozta a cég vezérigazgatója. Susan Minot bestsellerét az Órák című film sztoriját jegyző Michael Cunningham adaptálja filmre, az operatőr pedig a magyar Pados Gyula lesz, akit Koltai vitt magával a stábba. Az Eveningben Vanessa Redgrave egy morfin hatása alatt álló, haldokló asszonyt játszik, aki a halálos ágyán idézi fel lányainak élete megindító történetét.

Divatszingli helyett vámpírlánnyal folytatja Nimród Antal

"Jelenleg forgatom a filmet november közepéig. Régebbi színesznőm kilépett a filmből személyes okok miatt" - erősítette meg a magyar rendező a a korábbi hírt, hogy Sarah Jessica Parker helyét Kate Beckinsale veszi át Vacancy címmel Hollywoodban forgatott filmjében, majd szabadkozott - "Nem vagyok feljogosulva, hogy a részleteket közöljem. Idővel ki fog derülni minden" - mondta, amivel arra engedett következtetni, hogy igaz az IMDb fórumán rebesgetett hír, és a Szex és New York divatdiktátor szinglijeként ismert színésznő újra gyereket vár. Mások szerint a Sarah Jessica Parker távozásának oka, hogy a gyilkospornó, azaz snuff film körül forgó történet túl sok meztelenkedést kívánt volna meg az ágyjelenetektől tartózkodó színésznőtől.

Kate Beckinsale

"Jelenleg Kate Beckinsale-el folytatom nagy örömömre" - mondta nekünk a rendező a csereszínésznőről, aki a Pearl Harborben szerelmes ápolónőt, az Underworld 2-ben vámpírlányt alakított. Antal Nimród horrorfilmjében a színésznő párja Luke Wilson lesz, és Frank Whaley is csatlakozott a stábhoz, aki valószínűleg a fiatal párra leselkedő perverz gyilkost játssza. Whaley eddig főleg mellékszerepekben hívta fel magára a figyelmet, ő volt például Brett a Ponyvaregényben, akinek Samuel L. Jakcson Ezékiel könyvének 25.17. passzusát idézi.

"Egyszer meg voltam ajándékozva egy csodálatos stábbal és színészi gárdával a Kontrollnál és úgy tűnik, eddig itt is hasonló a helyzet" - folytatta a rendező, majd megtudtuk tőle, hogy "a film költségvétese 20 millió dollár, összehasonlításképpen a Kontroll költségvetése 800.000 dollár volt. A Vacancy-t 2007 április 13-án mutatják be az Egyesült Államokban, es remélem hamarosan azután Magyarorszagra is kerül" - mondta zárásképpen magyar rendező, aki a Kontroll hátszelén dobbantott a tengerentúlra.