Vadert körözik Illinois államban

2005.05.25. 11:51
Valaki a Sötét Nagyúr képében fosztott ki egy Illinois állambeli mozit szombat este és sikeresen kereket oldott az aznapi Star Wars III-vetítések bevételével. Egy másik Vader-jelmezes vasárnap egy floridai pizzafutárt támadott meg.
A Vader-hasonmás könnyedén elvegyült a springfieldi Showplace Eight mozi szombat esti nézői között - éppen a legújabb Lucas-filmet, A sith-ek bosszúját adták. Este negyed tíz felé a fegyvertelen, Vader-maszkos férfi félrelökte a mozi meglepett pénztárosát, kikapta a helyéről a pénztárfiókot és kiviharzott a zsákmánnyal.

Vader: Körözés alatt
Vader: Körözés alatt

"Még nem tudjuk, az elkövető pontosan mennyi pénzt rabolt el a moziból" - nyilatkozta Rick Davis hadnagy a sprinfieldi rendőrségtől az E! Online riporterének. "Szemtanúk szerint egy darabig a mozi előtt keringett, aztán amikor úgy érezte, eljött a megfelelő pillanat, bement, megragadta a pénzt és elfutott."

A nem kevés stílusérzékkel megáldott rabló ezután egy közeli erdőbe menekült, ahol nyoma veszett. A rendőrség megkezdte a nyomozást, de a híres Vader-maszk áthatolhatatlan feketesége miatt egyelőre fogalmuk sincs, kit gyanúsítsanak. Sem a Lucasfilm, sem a Showplace Eight vezetősége nem nyilakozott eddig az ügyről.

Kriminális Vaderek

Az Orlando Setinel a napokban hírt adott egy hasonló esetről: egy floridai kisvárosban egy Darth Vader-maszkos, Star Wars-pólós, feketenadrágos férfi csapott le egy pizzafutárra vasárnap éjjel. Alfred Santos, a helyi Best Pizza pizzéria munkatársa elmondta a nyomozóknak, hogy a floridai Vader játékpisztollyal fenyegette meg őt, és amikor Santos nem volt hajlandó átadni neki a pénzt, a jelmezes támadó ütlegelni kezdte.

A pizzafutár nem szenvedett komoly sérüléseket, a Vader-maszkos rabló viszont elmenekült. Joshua Griffin, aki a népszerű Csillagok háborúja-oldalt, a TheForce.netet vezeti, az E! Online-nak elmondta, hogy az ilyen esetek rossz fényt vethetnek az űrsaga valódi rajongóira.

"Reméljük, hogy az ilyen izolált bűnügyek, mint az illinois-i mozi kirablása, nem fogják elvenni a Star Wars-rajongóinak a kedvét attól, hogy beöltözzenek kedvenceik jelmezébe" - írta Griffin a TheForce.neten.