Benedek
-5 °C
5 °C

Fenyő Iván lett Dobó Kata szerelme

2006.02.28. 14:57
Hónapokig tartó előkészületek után, március 5-én kezdődik Andy Vajna Szabadság, Szerelem című filmjének forgatása. A főszerepet a hírekkel ellentétben Fenyő Iván alakítja, Csányi Sándor csak "egy másik vízilabdázó" lett.
A film az 1956-os forradalom idején játszódik Budapesten és a Melbourne-i Olimpián. Az alkotók célja - a forgalmazó InterCom munkatársának tájékoztatása szerint -, hogy "érzelmi alapon bemutassák a múltat, emberi történeteket megelevenítsenek, úgy hogy a film megérintse valamennyi korosztályt: mindazokat, akik átélték ezeket a vészterhes időket és azokat a felnövekvő generációkat is, akik ezt a kort csak tankönyvekből illetve mások elbeszéléseiből ismerik."


Goda Kriszta, a rendező
és Dobó Kata, a főszereplő
A főszerepet, a magyar vízilabdaválogatott játékosát Fenyő Iván, műegyetemista forradalmár szerelmét Dobó Kata, barátjukat, egy másik vízilabdázót Csányi Sándor játssza. Rajtuk kívül fontos feladatot kap a filmben Szávai Viktória, Huszár Zsolt, Haumann Péter, Szirtes Ági, Schmied Zoltán és Rába Roland.

Joe Eszterhás és Bereményi Géza

A Benedek Tibor által felkészített filmbéli vízilabda csapat tagja lesz Kolovratnik Krisztián, Simon Kornél és Marton Róbert. Vízilabda-aranycsapatunkból többek között Szécsi Zoltán, Székely Bulcsú és Kiss Gergő is csatlakozik a stábhoz. Edzőjüket Gesztesi Károly alakítja.

A magyar-angol koprodukcióban készülő film rendezője a Csak szex és más semmit elsőfilmesként jegyző Goda Krisztina. A Szabadság, Szerelem forgatókönyvét az Elemi ösztönért felelős Joe Eszterhás írta Bereményi Géza, Divinyi Réka és Éva Gárdos segítségével, az operatőr Vecsernyés János, a line-producer Zákonyi Tamás, a díszlettervező Rajk László, a jelmeztervező Pásztor Beatrix, a kaszkadőrszakértő Piroch Gábor lesz, a trükkökért a magyar Digic Pictures felel.

Az előkészületek, a próbák és a színészek erőnléti felkészítése "feszített tempóban" folyik, minden együtt áll a forgatás megkezdéséhez.

A munkálatok előreláthatólag kilenc hétig tartanak; a teljes egészében magyar stáb eredeti helyszíneken, így a Parlamant előtt, a Műegyetemen, a Bem téren és a Hajós Alfréd uszodában is forgat. Melbourne-ben nem.