Több karakter sem tud Oroszlán Szonja nélkül élni a Valami Amerika 2-ben

2008.05.22. 00:23
A Valami Amerika második részét hat hét alatt forgatjuk le még több színésszel, még több helyszínen, kétszeres tempóval - mondta Herendi Gábor rendező a produkciót beharangozó budapesti sajtótájékoztatón.

A filmnek majdnem az összes szereplője megjelent a tájékoztatón: Oroszlán Szonja, Tompos Kátya, Csuja Imre, Szervét Tibor, Ónodi Eszter, Pindroch Csaba és Szabó Győző. A felvételeket jövő hétfőn kezdik el Budapesten "vad tempóban" forgatni, mert sok jelenet van, de kevés pénz: 320 millió forint. Ennyit árultak el a sajtótájékoztató 12 percében. Havas Ágnes producer még hozzátette, hogy a rendező alteregóját alakító főszereplő filmje - amihez az első részben gyűjtöttek - elkészül. A sajtóval közölték, hogy a történetről semmit nem szeretnének elmondani. Ezután indult a barkóba.

Munkára kész a stáb

A színészeket a karakterekről kérdeztük: Ónodi Eszter például elárulta, hogy két év telik el: "eddig sem voltam annyira ártatlan, megperzselődtem az Alex által. (Szervét közben szerényen mosolyog). És ennek most lesznek következményei." Oroszlán Szonja és Szervét Tibor ugyanis visszajön Amerikából.

Oroszlán Szonját kérdeztem:
- Mennyi ideig forgatsz?
- Hat hétig. Ja, nem, az a film. Én 16 napot forgatok. Bocsi, csak idomulok a szerepemhez.
- Mennyit változik a karaktered?
- Mint a többi szereplővel, velem is történnek változások. A buta szőke voltam, akiről kiderült, hogy annyira nem is buta, mert lelépett a csalóval. Az biztos, hogy a második részben kiderül, hogy több karakter sem tud a Timi nélkül élni.

Herendi Gábort is kifaggatta az Index:
- A főszereplő reklámfilmes Csaba, akit magadról mintáztál, mit mutat a folytatásban: azt, amin átmehettél volna az első rész óta, vagy azt, amin átmentél?
- Nem árulnék el a forgatókönyvről semmit.
- Akkor csak egy általános kérdés: a főszereplő lesz a szemletanács elnöke?
- Ennyire belterjes dolgok nem lesznek benne.
- A film elején bemutatják a filmedet a szemlén, és azt mutatjátok be, hogy ez hogy hat a szereplőkre?
- Érdekes, hogy ezt szűrted le az elhangzottakból, de nem árulok el semmit.
- Miért pont két év a kihagyás? Azalatt nem lesz sok változás. A film 2001-ben készült, 7 éve.
- De ennyi idő alatt kihalna az emberből a bosszúvágy.

Herendi forgatókönyvíró-társával, Divinyi Rékával a feszes dramaturgiára figyelt, derült még ki: "A történet alapját Gábor találta ki - mondta erről Divinyi. - Én arra törekedtem, hogy picit mélyebbre lássunk a szereplőkben, mint az az első részben történt." "Sok utalás lesz az első részre - mondta a rendező - de nem teszünk be mindent csak az összekacsintás miatt, csak olyat, ami előreviszi a filmet." Amit még kerültek, az a "rosszul értelmezett" bulvár: "csak azért ne legyen benne Kelemen Anna, mert most ő..." - mondta a rendező.

A régi szereplőgárda is vállalta a filmet ugye (Szervét Tibor, Pindroch Csaba, Szabó Győző, Hujber Ferenc, Ónodi Eszter és Oroszlán Szonja), de új szereplők is lesznek: Csuja Imre, Besenczi Árpád, Kovács Lajos, Thuróczy Szabolcs és Tompos Kátya. "Schütz Ilától pedig méltóképpen búcsúzunk el" - árulta még el Herendi. Az új operatőr Márton Balázs, neki a humorát emelte ki a rendező a tájékoztatón.