Milyen nevet adtak Önök Kamarás Ivánnak?

2005.08.03. 08:05
Szeptember 15-én kerül mozikba a Vad galamb (Valiant) című angol animációs vígjáték. A főszereplők nevét olvasóink ötletelték a Cinematrix és a filmet forgalmazó InterCom közös játékában, majd olyan színészek szólaltatták meg magyarul az angol hadigalambokat és a német sólymot, mint Kamarás Iván és Reviczky Gábor.
A második világháborúban vitézkedő, a tojásból alig kikelt galamb, Virgonc és az angol hadigalambtársai, az ellenállásban serénykedő francia patkányok és vad német vegetáriánus sólyom magyar szinkronizálásához szükséges nevüket júniusban kezdődő Vad galamb játékunk során olvasóink találták ki, miután megnézték a filmet egy ingyenes tesztvetítésen és kitöltöttek egy kérdőívet.

Vad galamb
Virgonc
A Vad galamb figuráit amúgy olyan ismert színészek szólaltatták meg a szinkronizáláskor, mint Csöre Gábor, Kamarás Iván, Hajdú István, Magyar Attila, Újlaky Dénes, Reviczky Gábor, Balázs Péter és Kristóf Tibor. A Mafilm stúdióban már le is zajlottak a munkálatok.

Von Karom, Herr generál

Tehát a főszereplő Valiant, akit Ewan McGregor hangosított meg eredetileg, és akit Csöre szinkronizált, a Virgonc nevet kapta olvasóinktól. Bugsy a főszereplő dagadt, borotválatlan és büdös barátja, akit Kamarás Iván testesít meg, Gixer lett.

A monoklit hordó arisztokratikus Loftyt a Felsőduci Magos Tádé, röviden Magos névre keresztelték, a veterán Gutsy alezredest McCsíp szárnyparancsnokra. A galambok mellett Von Talon vegetáriánus sólyomból Von Karom, Herr generál lett, Charles De Girl a francia ellenállásban részvevő patkánylány pedig a Szüzi Orleány nevet kapta.

"Fontos, hogy ezek a nevek szellemesek, és a technikai szempontoknak is megfelelnek, vagyis szájra passzolnak, könnyű kimondaniuk a szinkronszínészeknek" - sorolta Mersva Alexandra, az InterCom munkatársa az öttagú zsűri döntésének szempontjait.

A virtuális egypúpú

Pupák
A két Shrek producerének, John H. Williamsnek a filmjét az Egyesült Államokban augusztus 19-én mutatják be a Walt Disney forgalmazásában, Magyarországon szeptember 15-én kerül mozikba. A bemutatóig a Vad galamb előzetesét tekintsék meg itt .

Itthon egy kétperces magyar animációt vetítenek a film előtt, aminek főszereplője a TeveClub honlapján megismert virtuális egypúpú: Pupák, a teve. Pupákkal egyébként 26 részes magyar rajzfilm-sorozat készül, a részeit Juhász Balázs, Domonyi Rita, Göndöcs Gergely és Tóth János Pál írta, Szabó Árpád rendezte, tájékoztatta az Indexet az InterCom.

A Vad galambban felhasznált nevek ötletgazdáit és még akik nevei ezen felül a TOP 5-be bekerültek, mailben értesítjük, ajándékaikat pedig postán kézbesítjük.