Folytatják A Da Vinci kódot

2006.05.24. 12:18
A Da Vinci-kód jegyeladási sikerei után a Columbia Pictures szeretné megfilmesíteni Dan Brown első bestsellerét, az Angyalok és Démonok című regényt, jelentette a stúdió a Reutersnak.

A film jogait birtokló Sony szerződést írt alá az Oscar-díjas forgatókönyvíróval, Akiva Goldmannal, hogy készítse el az Angyalok és Démonok forgatókönyvét. A Da Vinci-kód mellett Goldman nevéhez olyan filmek fűződnek, mint a Batman és Robin, a Remény rabjai vagy az Egy csodálatos elme.

Dan Brown első regénye, az Angyalok és Démonok 2000-ben jelent meg, három évvel A Da Vinci-kód előtt. Ebben ismerhetjük meg a harvardi ikonográfus, Robert Langdont, aki itt is egy gyilkosság felgöngyölítésében vesz részt. Ezzel a nyomozással keresztülhúzza egy ókori csoportnak, az Illuminátusoknak a terveit, akik fel akarják robbantani a Vatikánt a pápai konklávé alatt.

A stúdió szóvivője Daily Variety-nek adott interjúban elmondta, hogy A Da Vinci-kódban a professzort alakító Tom Hanksszel és a rendezővel, Ron Howarddal még folynak a tárgyalások a következő filmet illetően, és a produceri csapatot is szeretnék újra összeállítani.

A Columbia megszerezte az Angyalok és démonok jogait, illetve a jövőbeni összes olyan regényét, amelyben Langdon karaktere szerepel.

Annak ellenére, hogy negatív kritikák érték a filmet a Cannes-ban tartott világpremieren, A Da Vinci-kód minden idők második legnagyobb nyitását produkálta a 224 millió dolláros bevételével. Azok után, hogy 77 millió dollárt hozott a nyitó hétvégén, a rá következő hétfőn 8,9 millióval fejelte azt meg, annak ellenére, hogy ez csak a felnőtt célközönséget célozhatja meg.