'Több filmnek kéne a terroristákról szólnia'

2005.07.26. 13:26
Natalie Portman legújabb filmjének producerei úgy döntöttek, hogy a londoni földalatti bombarobbantás jeleneteit a tragikus események ellenére sem vágják ki a novemberben mozikba kerülő sci-fiből.

A Wachowski-testvérek V for Vendetta című sci-fi thrillere egy olyan Londonban játszódik, ahol majdnem teljesen lebombázták a várost. Alan Moore azonos című képregényén alapuló történet egy olyan párhuzamos valóságot ábrázol, ahol Németország nyerte a második világháborút, Nagy-Britannia pedig fasiszta állam lett.

#alt#
Natalie Portman
Mint ismeretes, a brit fővárosban két hete borították lángba a londoni metró három állomását és egy buszt a merénylők. De dacára ennek, majd a múlt héten megismétlődő támadásnak, a producerek úgy döntöttek, hogy nem vágják ki a filmjük hasonló momentumait, sőt a honlapjukra feltett előzetesben is látható már a londoni metróban pusztító detonátor jelenete.

"Jó a film időzítése. Azt hiszem, hogy a filmünket látva az emberek elgondolkodnak a jövőről. Nem is lehetne a film ennél aktuálisabb" - magyarázta Joel Silver producer a novemberben debütáló V for Vendettáról.

A film másik producere, David Lloyd szerint nem az áldozatok kegyeletsértéséről van szó: "A Londonban történtek után fontos, hogy megpróbáljuk megértetni és bemutatni azt, ami ezeket az embereket a terrorizmusra vezérli. Több filmnek kéne a terroristákról szólnia."