Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gégemetszést el tudnék végezni, kipróbáljuk?

2006.07.03. 00:46
Shane West a Vészhelyzet itthon is vetített 11. szezonjának rocker-orvosa játszott már Sean Connery, Daryl Hannah, és Christopher Plummer oldalán, és most az Indexnek adott interjút Londonban. Megtudtuk, hogy festi-e még a körmét és hogy visszatér-e George Clooney a ER-ba.
Hányadik évadod ez a Vészhelyzetben?

Most lett vége a második évadomnak (ami a sorozat 12. évada), de azt hiszem nálatok még nem ment le ez a szezon.

Igen, le vagyunk maradva egy évvel.

Szóval a harmadik évadomat augusztusban kezdem. A forgatás áprilisig tart, utána foglalkozhatom a saját dolgaimmal. Mellesleg az új évad első két részét már leforgattuk, a többiek szerint ez a megszokott munkamódszer, és így legalább a nyarunk szinte teljesen szabad. A családosoknak ez nagyon fontos.

Mint Dr. Ray Barnett, mennyire ásod bele magad az orvoslásba?


Amennyire kell. Megtanulom a szövegemet, és aztán el is felejtem. Nem káptalan az ember feje, és nem akarok orvos lenni. A sorozat tempójának köszönhetően nehéz volt beletanulni a szerepbe. Iszonyú sebességgel röpködnek a sorok, és amikor odakerültem a forgatásra, a szívbaj környékezett. Folyamatosan vett jelenetekről volt szó, az elsőm vagy hat oldalas volt, és tudtam, ha elcseszem, akkor kezdhetjük az egészet előröl. Alig jutottam szóhoz, végig remegtem az idegességtől. Noah Wyle ráadásul odaszólt a felvétel előtt: "El ne rontsd, mennénk már haza!".

Jól érzed magad a szerepben?

A 2. szezonom már sokkal jobban sikerült, beleszoktam a dologba. A karakterem is sokat fejlődött, amit nagyon köszönök az íróknak, mert untam a "rocker akarok lenni, vagy orvos, jaj, nem tudok dönteni" típust. Ray szerencsére belátta, hogy nem lehet egyszerre mindkettő, és feladta a zenei karriert, de azért ott motoszkál még benne a kisördög. De legalább így már a körmömet sem kell festenem.

Nem szeretted?

Nem erről van szó, de van két zenekarom. Az egyik bandám Sex Pistol féle őspunkot nyom, oda baromira nem illett a festett köröm. A másik inkább Green Day-féle kaliforniai punk, de ott meg hanyagolom az ilyen külsőségeket.

Az eredeti keresztneved Shannon volt, ami inkább lánynév. Szivattak a suliban?

Hatodikig nem. Utána elég rossz volt, de túléltem.

Visszatérve a sorozatra: Michael Crichton részt vesz még készítésben?

Az igazság az, hogy nem tudom mi erre a jó válasz. A kezdetben látott szereplők közül már szinte senki sem működik közre, de lehet, hogy ő még, mint a sorozat szülőatyja bele-bele szól.

Clooney visszatérhet még?

Nem hiszem. Noah is csak négy epizódot vállalt ebben az idényben, de szerintem a régiek közül más nem fog visszatérni.

Hány éves a szerződésed?

Három, azaz van még két évem hátra. De nem bánnám, ha meghosszabbítanák, mert szeretek ezekkel az emberekkel együtt dolgozni. John Stamos az új idényben csatlakozik hozzánk, ő is három évet írt alá. Két rész erejéig már szerepelt a sorozatban, és a karakteremmel már akkor is voltak konfliktusai, ennek gondolom lesz még folytatása. Riválisok leszünk Neela kegyeiért.

Elárulsz valamit a szerelmi szálról?

Én sem tudom, mi lesz, de remélem, az írók nem fogják azonnal Ray lábai elé vetni Neelát (Parminder Nagra), mert az nem feltétlenül jönne jól ki, és kicsit csalódnék is a dologban.

Melyik epizód volt a legnehezebb?

Volt egy rész, amiben Ray egy béranya szülésénél vállalt tevékeny szerepet. A gyerek császárral gond nélkül megszülethetett volna, de az anya természetes úton szerette volna megszülni a gyereket, aki végül agyhalott lett, és a szülők, akiknek a lány a gyermeket ígérte, otthagyták a kórházban. Mindenki kiakadt már az olvasópróbák alatt, nem volt nehéz dühösnek látszanom. A forgatókönyvben persze benne volt, hogy "Ray ideges", de nem kellett sokat hozzátennem.

Milyen szerepeket szeretnél még eljátszani?

Rosszfiúkat. A hangom miatt előbb-utóbb úgyis megkapok egyet. Sci-fi, horror, fantasy, mittudomén. Ha egy jó szerep jön, nem érdekel a műfaj, elvállalom.

Előfordult már, hogy orvosnak néztek?

Nem, szerencsére! Nem ismernek még annyian, mint mondjuk Noah-t, szerintem ez az oka. Ki tudja, lehet, hogy tíz év múlva majd engem is ledoktorbarnetteznek. Gégemetszést mondjuk lehet el tudnék végezni, de nem hiszem, hogy jó ötlet lenne. Kipróbáljuk?

Nem, köszi. Utolsó kérdés: nézted a Vészhelyzetet előtte?

Nem nagyon. Láttam egy pár részt, de nem vagyok nagy tévéfüggő. Amikor megkaptam a szerepet, megvettem az első évadot dvd-n, de nem sok haszna volt, mert szinte senki nincs már a sorozatban abból az időből. Abban segített csak, hogy a tempót megtapasztaljam: ezen a forgatáson nem lehet szarakodni.