De ki az a Székely Csucsu?

2006.10.18. 18:24
A vízilabdás Kiss Gergő egymaga osztotta kedden a Szabadság, szerelemre szóló elővételes jegyeket a Westendben. Az egy szem sportoló körül, aki a filmben az orosz csapat centere, nagy volt a tolongás. Röpködtek a fotósok "Menj már ki azzal a fejlámpával onnan" kiabálásai.
A pénztártól eljövet két tizenéves lány mérgelődött:

- Azt hittük, a Székely Csucsu lesz itt.
- De ki az a Székely Csucsu? -kérdeztük.
- Hát, Székely Bulcsú.

De, mint kiderült, Székely Bulcsú a Mom Parkban osztja a jegyeket. Azért nem sújtotta le a lányokat a tragédia, az aláíratásra hozott vízilabdával rögtön reflektorfénybe kerültek. "Kiss Gergőtől már két aláírás is van" - magyarázták. A lányok nagy vízilabdarajongók, de nem játszanak, mert szerintük "ez nem egy női sportág". Aztán elkaptuk a Kiss Gergővel párban pénztározó mozialkalmazott és főnöke párbeszédét:

- Figyelj oda, ha este hiányod lesz, azt nem ő fizeti ki.
- De nagyon jól csinálja.


Kiss Gergő a vízilabda-rajongó csajokkal
"Nem nehéz. Csak klikkelni kell" - magyarázta aztán nekünk a pólós két elővételes között, pedig a 2005-ös Moziünnep hasonló jegyosztó akcióján Szabó Győzőt és Oroszlán Szonját nem engedték a mozipénztár közelébe, mert azt nehéz kezelni. Kiss Gergő egy órán át osztotta a jegyeket és az autogramokat, amihez egy Szabadság, szerelem-szalag is járt ajándékba. "Majdnem mindenkit csak a film érdekel" - legyintett, mikor a rajongók után érdeklődtünk, de a vízilabdás lányokra azért emlékezett a meccsekről.

Anyázni azért nem kellett

"Tanultam annak idején három évet oroszul, de nem emlékszem" - térünk át az orosz szerepre. Mi a szöveged, anyázni kell?, kérdezzük, és nem is nyúlunk nagyon mellé: "Azt mondom, hogy "Fogjátok be a pofátokat!", és "Ne hagyjátok magatokat provokálni!". A valóban szlávos arcélű sportolót arról is megkérdezzük, hogy miként került az oroszok közé.

"Casting volt - magyarázza -, több tucat vízilabdás meg színész közül Goda Kriszta rendező és Andy Vajna választották ki az embereket." A színészek vízilabdában nyújtott teljesítményéről pedig elmondta: "Nem férnének be a csapatba, de ahhoz képest sokat fejlődtek, hogy az elején már egy hossz után lihegtek."