Jenő
-3 °C
6 °C

Hipp-hopp, jön a reumás Vuk

2006.07.13. 14:05
Nem csak a Macskafogót, de A kis Vukot is felmelegítik. Az új Vuk angol-magyar koprodukcióban, 1,4 milliárd forintból készül. Az MMK 75 millió forintot ítélt meg idén az animációs filmnek. Gát Györgyöt, A kis Vuk rendezőjét, producerét és forgatókönyvíróját faggattuk az elmeszesedett, egykor fürge rókalábakról.

"A régi Vuk már nagypapa, ez egy folytatólagos történet, a szerelem áll a középpontjában. Vuk fia beleszeret egy cirkuszi rókalányba" - vázolja az új történet alapjait Gát György producer, aki egyben A kis Vuk rendezője és társforgatókönyvírója is. Még hozzáteszi, hogy "rohamléptekkel folyik a film előkészítése. A storyboard már elkészült. A szinkronhoz befejezték a vezérhangfelvételeket, és az angol koprodukciós partnereknél ugyanez a helyzet."


Itt még együtt a család
Kellenek is a rohamléptek, hiszen A kis Vuk mozis bemutatóját 2007 húsvétra ígérték be, míg 2007 karácsonrya tervezték a Macskafogó 2-ét, ami már előrehaladott állapotban van. A 2006-os játékfilmes keretből múlt héten a Macskafogó 2-höz hasonlóan 75 millió forintot kapott a produkció a Magyar Mozgókép Közalapítványtól (MMK). Ami biztos, hogy a 1,4 milliárd forintos költségvetés már megvan: "30-35 százalék körüli az állami támogatás aránya, az angol partner pedig az egész negyven százalékát állja" - mondja erről Gát.

A beszélgetés később, az egyszerűbb, főleg költségvetésre irányuló kérdéseink után furcsa fordulatokat vesz a szűkszavú rendező-producerrel, például:
- Kaphatunk képet a filmből?
- Nem.
- Még nincs olyan állapotban a film, hogy képet tudjon küldeni?
- Nincs - vágja rá, majd hozzáteszi: Dehogynincs.

És:
- Csináltak mar vezérhangfelvételt, akkor biztos tudja, hogy kik a szinkronhangok?
- Nem tudom.
- Akkor mit mikor csinálnak?
- Nem tudom.

Később azért elárulja, hogy 2007 húsvét előtt egy héttel befejezendő film gyártása "egy hónap múlva kezdődik". Nem részletezné nekünk a gyártást fázisonként?, kérjük. Mire ő: "nem".

Mikor felvetjük, hogy Dargay Attila, a 81-es Vuk rendezője és forgatókönyvírója információink szerint két éve megtagadta a rajzfilmes jogokat, Gát először nem érti a kérdést, majd elmondja: "Dargaynak van egy filmje. Ez egy másik film. A jogtulajdonossal, ifjabb Fekete Istvánnal mindenféle jogokról megállapodtam. A film Fekete István szellemében készül."

A kivitelezéssel kapcsolatban elmondja, hogy az új Vuk "3d-s lesz". - Igen?, kérdezzük. - És csak a munkafolyamatban használják a 3d-t vagy a végeredmény is 3d-s lesz, mint az amerikai rajzfilmeknél?
- Úgy csináljuk, mint az amerikaiak, franciák, németek. Maga biztos nem ért hozzá. 3d-s lesz az egész.

Végül azért találunk még egy témát, amiről szívesen beszél az Indexnek: "Először a tizenhárom részes televíziós verzió készül, ennek a története ugyanaz, mit az egészestés rajzfilmé, csak kicsit más. A régi Vuknál is volt tévéverzió. A sorozatot többek között a Duna tv-n fogják levetíteni 2007 karácsonyától" .

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?