Árpád
-2 °C
4 °C

Álhír volt Christopher Walken elnökjelöltsége

2005.08.19. 19:07
Álhír volt az az internetes bejelentés, amely szerint Christopher Walken Oscar-díjas amerikai színész indulni kívánna a 2008-as elnökválasztáson - közölte a művész sajtóügynöke.
A hírt hétfőn a The Huffington Post című liberális internetes portál jelentette be a walken2008 weboldalra hivatkozva. Ezen a színész - illetve az ő nevét bitorló személy - "Tegyük rendbe Amerikát!" jelmondattal indította meg kampányát és kifejtette: az országban uralkodó zűrzavart érzékelve rájött, hogy a politikusok nem az állampolgárok gondjaival, hanem saját meggazdagodásukkal és a pártkasszák megtömésével foglalkoznak.

A szarvasvadász
A barátaihoz, honfitársaihoz írott üzenetében Walken hangsúlyozta: nem korai gondolkozni arról, ki legyen az Egyesült Államok következő vezetője. Az amerikaiak választásról választásra mindig két, egyáltalán nem rokonszenves jelöltre szavazhatnak, és arra voksolnak, aki a kevésbé visszataszító. De itt az idő ezen változtatni. Olyan új típusú politikai vezetőre van szükség, akit a hazája iránti szeretet mozgat, nem pedig a különböző érdekcsoportok.

A hír hallatán azért nem fogott senki sem gyanút, mert Walken, aki 1979-ben
A szarvasvadász című filmért megkapta a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjat, egyike az amerikai színésztársadalomban azoknak, akik a leghangosabban ellenzik George Bush elnök politikáját. Ebben a szellemben támogatta tavaly a demokrata párti ellenjelölt, John Kerry kampányát is. Sajtóképviselője azonban kénytelen volt "100 százalékig hamisnak" nevezni a hírt. Szerinte elképzelhető, hogy valakinek annyira tetszett Walken egy korábbi szerepében, amikor pénzügyminisztert alakított, hogy mindjárt szeretett volna belőle elnököt csinálni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?