Meryl Streep és Jennifer Aniston börtönben

2005.03.04. 16:16
A Jóbarátok sztárja és a kétszeres Oscar-díjas Streep az Empire szerint mindketten részt vesznek a Wanted című film elkészítésében, ahol két börtönbe zárt nőt alakítanak. A sztori egy ex-rendőrnő tollából született.
A Wanted Kim Wozencraft 2004-es, azonos című bestsellerén alapul. Wozencraftnak nem ez az első regénye, amit megfilmesítenek: 1991-ben Jennifer Jason Leigh és Jason Patric játszották nagysikerű könyve, a Drog (Rush) filmváltozatának főszerepeit.

Hiteles forrás

Kim Wozencraft
Kim Wozencraft

A Drogban Leigh és Patric karaktere beépül a kábítószerkereskedők közé és szép lassan átveszik azoknak az embereknek az életmódját, akiket megfigyelnek. A film nagy botrányt kavart annak idején, mert az amerikai nézők nagy része elfogadhatatlannak tartotta a gondolatot, hogy a rend őrei maguk is drogosokká válhatnak.

Wozencraft a Drog írása közben saját élményeiből merített; a hetvenes években a texasi rendőrség kötelékében dolgozott és maga is beépített ügynök volt, aki rákapott a kábítószerre. Wozencraftot 1982-ben partnerével, Craig Matthewsszal együtt lecsukták hamis vádak koholásáért. A börtönben és szabadulása után is folytatta az írást.

Szökésben, ártatlanul

A Wanted a Droghoz hasonló motívumokat dolgoz fel. A főhős egy zsaru, Diane Wellman (Aniston), akit ártatlanul megvádolnak kábítószer-kereskedéssel, miután szembeszáll korrupt munkatársaival egy másik ártatlan ember bebörtönzése miatt.

Aniston karaktere a börtönben találkozik a negyvenes éveiben járó Gail Rubinnal (Streep), aki politikai okoban került rács mögé tizennyolc évvel korábban. Amikor Rubin fellebbezési kérvényét újra elutasítják, a két nő összefog és elhatározzák, hogy megszöknek. Wellman bosszút akar állni azokon, akik börtönbe záratták, Rubin pedig új, szabad életre vágyik.

A készülő börtönfilm mindkét színésznő számára lehetőséget ad, hogy teljesen új oldalukat mutassák meg rajongóiknak. A Wanted rendezője Sheldon Turner lesz, aki eddig főként forgatókönyvíróként dolgozott. A producer Dede Gardner, a gyártó Brad Pitt és Jennifer Aniston Warner-közeli produkciós cége, a Plan B.