Jön Wonder Woman

2005.03.23. 13:02
Régóta híresztelték, most már hivatalos: a negyvenes években született legendás képregényhősnőt nemsokára a mozivásznon látjuk viszont.
A gyártó Warner Bros. bejelentette: a Wonder Woman filmváltozatát Joss Whedon fogja rendezni és a forgatókönyvet is rábízták. Whedon a kilencvenes évek elején a Buffy, a vámpírok réme (Buffy the Vampire Slayer) című tévésorozattal futott be, ő írta az Alien 4 - Feltámad a halál forgatókönyvét és dolgozott a Toy Story könyvén is.

A producer Joel Silver jó ideje próbálta megszerezni Whedont erre a projektre.

A TV-Wonder Woman: Linda Carter (1975-1979)
A TV-Wonder Woman: Linda Carter
(1975-1979)

"Senki nem alkalmasabb erre a feladatra, mint Joss" - jelentette ki Silver. "Wonder Woman volt az első komoly női szuperhős, aki kiemelkedett a képregényvilágvból és a hetvenes években nagysikerű tévésorozat készült belőle. A mozifilm azonban eddig váratott magára."

Az eredeti DC Comics-karaktert William Moulton Marston és H.G. Peter alkotta meg a negyvenes években. Marston pszichológus volt, aki huszas években a poligráf kifejlesztésében is jelentős eredményeket ért el. Wonder Womant azért találta ki, hogy "pszichológiai eszközökkel" népszerűsítse az új típusú nőt, aki "világuralomra termett". Évtizedekkel később a Wonder Woman-tévésorozat Linda Carterrel igazi kultstátuszt ért el az Egyesült Államokban.

Sebezhető

Whedon lelkesen nyilatkozott a tervezett Wonder Woman-filmről.

"Ő napjaink egyik legismertebb hősnője, egy igazi ikon - mégis, eddig senki nem próbálta megcsinálni a filmváltozatot. Engem leginkább az érdekel az ikonokban, ami a kemény külső mögött rejlik. Mi a titkuk? Mitől lett belőlük szuperhős?"

"Amikor Joellel először leültünk és elkezdtünk beszélgetni a karakterről, rájöttem, hogy a legenda egy lenyűgöző, megalkuvást nem ismerő nőt takar, aki a maga módján még sebezhető is. Wonder Woman nem erre a világra termett és mivel szinte mindenki, akit ismerek, hasonlóan érez, nem volt nehéz azonosulni a karakterrel" - árulta el Whedon.

Arról, hogy ki játssza majd a barnahajú szupernőt, még nincs információ, a rendező jelenleg a Serenity című sci-fin dolgozik Adam Baldwinnel és Gina Torresszel.