Zakkant új nyugdíjashősök a Watcmenből

2008.03.06. 18:05
Kövér Batman-imitátor, szivarozó őrült, és a kihagyhatatlan dögös nő szerepelnek Zack Snyder komor hangulatú szuperhősfilmjében, a Watchmenben. A jelmezbe bújt színészek a legfrissebb fotósorozaton már majdnem ugyanúgy néznek ki, mint az eredeti képregényszereplők.
Silk Spectre, a végzet asszonya - Galéria

Új képsorozat került fel a netre a Watchmen zakkant szuperhőscsapatáról. Zack Snyder szuperhősfilmje potosan egy év múlva, 2009. március 6-án kerül majd a mozikba, ennek apropóján jelentek meg most a főszereplők promóciós fotói. Az alapanyagul szolgáló, kultikus Alan Moore-képregényben nincsenek Superman-szerű, lobogó köpönyes égi lovagok, és folyton viccelődni próbáló Pókember-klónok. Csak olyanok, akik becsavarodtak a vietnámi háború poklában, és már régen felhagytak a világmegmentéssel.

A komplexusos Éjjeli bagoly (Patrick Wilson) például már régen nem hősködik, de az otthoni szürke mindennapokban csak a James Bond-kütyüi közt, és a Batman-szerű álruhájában érzi jól magát. Ozymandias (Matthew Goode), aki a világ legokosabb embere, kiszállt a nyűggé váló szuperhősbizniszből, és már egy vállalatbirodalmat igazgat. Silk Spectre lánya (Malin Akreman) az anyja halála után családi hagyományként viszi tovább a hősködést, holott igazából sosem akart világmegmentő lenni.

Dr. Manhattan, a két lábon járó atombomba (Billy Crudup) pusztító hatalma és világoskék bőre miatt állandó önértékelési zavarokkal küszködik. A történet legtitokzatosabb figuráját, a maszkos-ballonkabátos Rorschach-ot (Jackie Earle Haley) pedig még a régi bajtársai is szívből utálják. Az ő neve amúgy Walter Kovacs (az amerikai szórakoztatóiparban szinte már hagyomány, hogy a magyar nevű szereplők gonoszak vagy hülyék).

A Komédiás - még több zakkant szuperhős a Galériában!

Zack Snyder a 300-hoz hasonlóan a Watchmen forgatásakor is igyekezett a legapróbb részletekig lemásolni a képregényt, de a fotókat elnézve ez elég felemásan sikerült. Night Owl ruháját például meghagyhatták volna retró stílusúnak, mint a képregényben. Mert Patrick Wilson most úgy néz ki, mint egy pocakos Batman-robot.

A Csillagkapu egyiptomi isteneire hasonlító Osymandiast a harminc évesen is kölyökképű Matthew Goode helyett egy negyven, de inkább ötven körüli színésznek kellene eljátszania. Kurt Russel, vagy a szögletes állú, szőke parókás Robert Patrick sokkal jobb választás lett volna. A film legjobban eltalált karaktere egyértelműen a Komédiás (Jeffrey Dean Morgan), aki a képeken úgy néz ki, mint a Joker és a Terminátor hibbant szerelemgyereke. Kár, hogy a film rögtön úgy kezdődik, hogy megölik.