Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Görög Zitának több millióval tartozik a Fej vagy írás producere

2006.07.04. 10:21
Csalódott a Fej vagy írás című mozifilm stábja. A szereplők gázsiját december 31.-re ígérte a film producere, de még nem kapták meg. Schilling Zoltánt nem csak a film stábtagjai nem érik el, de a főszereplők Görög Zita és Keller János, sőt a rendező Lengyel Andor sem.
"Nem fizettek ki. Több millió forinttal maradtak adósaim - mondta az Indexnek Görög Zita a novemberben bemutatott tinifilmben, a Fej vagy írásban alakított főszerepéről. - Beszéltem azóta a producerrel többször is, de csak folyamatos igérgetést kaptam. Hónapok óta pedig nem is találkoztunk. Nem az én feladatom, hogy pereljek, de a menedzserem nyáron már lépni fog." De nem csak a modellt nem fizették ki első főszerepéért. "Vagy 300 stábtag sem kapta meg a pénzét" - mondta erről.


Lengyel Andor, Pindroch Csaba
és Görög Zita a forgatáson
"Ami a legjobban bosszant, hogy lenyúlták azt az összeget is, amit a film szponzorától, a Max Factortól kaptam a kampányért - tette hozzá. - Ezt a kozmetikai cég egy összegben utalta át. Egy magyar film forgatásába még úgy megy bele az ember, hogy nem biztos, hogy megkapja a pénzét, de hogy egy reklámfilmért sem, az már szokatlanabb. De úgy látszik Magyarországon szokás az, hogy lenyúlják más pénzét."

Görög Zita levonta a tanulságot: "Pindroch Csaba cselekedett ügyesen, hiszen ő a premier előtt elkérte a neki szánt összeget. Annyit tanultam a dologból, hogy legközelebb a felkéréskor kérem az ötven százalékot és premier előtt a másik ötvenet." Már kapott is egy újabb filmes felkérést jövő nyárra: "ők profibbnak tűnnek".

Csak Pindrochot fizették ki

A modell még hozzátette, Pindrochon kívül, aki Zita pasija és menedzsere volt a filmben, az egyetemi tanárt alakító Havas Henrik nem vár még a stábból fizetést, hiszen ő ingyen vállalta a munkát, úgy tudta, hogy alacsony a mozi költségvetése.

Akik még szerepeltek a filmben: a Playboy-nyuszi Pantinchin Edina, aki Pindroch Csaba titkárnőjét játszotta, az ismeretlen férfi főszereplő, Keller János, aki a sajtóanyag szerint a Zita-rajongó, félénk egyetemista szerepében "lubickolt"; és egy másik ismeretlen színész, Varju Kálmán, aki "hálás, vicces szerepet kapott, András barátjáét" és Lipcsei Betta fotómodell, aki a filmben Zita húga.

A rendező, Lengyel Andor az Indexnek annyit nyilatkozott: áprilisban a pénz hiábavaló visszaszerzése helyett egyszerűen csak betiltatta a filmet. De a Fej vagy írás azóta is fut a vidéki mozikban.

Schilling Zoltán producer forgatókönyvírói bravúrjait tehát, melyet fizetség nélkül kerített vászonra, azóta is élvezheti a közönség: "Mit tehet egy nagyon félénk és nagyon szegény egyetemista, ha történetesen szerelmes egy megközelíthetetlen topmodellbe? Semmit. De ha a tandíját egy elegáns szálloda mosogatófiújaként teremti elő, akkor alkalomadtán, még ha a távolról is, de találkozhat az imádott nővel. Egyszer azonban az imádott nő a szálloda parkolójában elgázolja rajongóját, és, hogy elkerülje a botrányt, a lakására cipeli."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!